862 2

Трупове на умрели животни гният в полята

Подаден е сигнал до омбудсмана на Бургас

Анатоли Стайков

Трупове на животни от местна ферма притесняват жителите на село Звездец, в община Малко Търново. Хората се страхуват от зарази и настояват за спешни мерки. Подаден е сигнал до омбудсмана на Бургас, съобщава БНР.

Снимките, които получава омбудсманът Таню Атанасов на умрелите животни са от януари, но сигнали срещу фермата са подавани от местните още преди няколко години:

Това е в рамките на прилежащия терен към селото. Където е паднало животното, там и стои.

От Агенцията по безопасност на храните са изпратили проверка на място, но са категорични, че ангажимент на собствениците е да извикат автомобил на екарисажа. Ако не, то кметовете или наместниците да осигурят загробване. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев поясни, че и в момента има загинали животни, но автомобил на екарисажа не идвал:

За съжаление, доста животни умряха от големия студ. Специализираните автомобили не са достатъчно в окръга и не могат да смогнат.

Янчев е разпоредил да загробят труповете, а се очаква фермата да бъде затворена, защото е разширена незаконно.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мършата
  Отговор
  1 20:06  25.02.17
  Труповете са Мърша! Мършата трява да се уважава! Всичко живо рано или късно ше става Мърша! Абе нема ли лешояди? Що не ги направите на кулбаси, то като мине през огън нема как да бъде заразно!
 • кучето шаро
  Отговор
  2 17:05  26.02.17
  Енергията не трябва да се губи !

Напиши коментар:


Публикувай