1 289 0

Малтийският орден дари оборудване за "Пирогов"

Дарението включва болнични легла, шкафчета, стерилизатори и друго помощно оборудване

Малтийският орден дари оборудване за "Пирогов"
Анатоли Стайков

Мисията на Малтийския орден в България направи специално дарение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов“ в София. То включва болнични легла, шкафчета, стерилизатори и друго помощно оборудване.

Леглата са специализирани за нуждите на спешната помощ и за превоз на пациенти. Предоставени са на посолството на Суверенния Малтийския орден в България, от Гуидо Щокли - директор на Малтийския орден в Швейцария. Според г-н Щокли, цената на едно подобно специализирано легло е 8000 швейцарски франка. Други 8 от тях ще бъдат предоставени на болници в страната, специализирани в спешната медицинска помощ.

Малтийският орден дари оборудване за "Пирогов"

Посланикът на Ордена Камило Дзуколи, който през април навършва 10 години от назначаването му в София, познава отлично работата и професионалния опит на специалистите и ръководството на болницата "Пирогов".

След предварителни разговори с директора проф. Балтов и доц. Олег Чолаков, посланик Дзуколи предоставя дарението с надежда този скромен принос да облекчи работата на специалистите.

Малтийският орден дари оборудване за "Пирогов"

Посолството на Малтийския орден в София отворя врати през през 2005 г. В следващите години са реализирани близо 500 инициативи в над 100 различни места в страната. Мисията на Малтийския орден остава непроменена през вековете съгласно девиза: "Защита на вярата и грижа за болните".

България

Напиши коментар:


Публикувай