3 720 6

Името на Поптодорова – замесено и в друг скандал в магазин

Мартин Христов

Името на бившия български посланик в САЩ Елена Поптодорова е замесено в още един скандал в търговски обект. Той е отпреди повече от 25 години, съобщи БТВ.

Преди два дни полски медии съобщиха, че Поптодорова е задържана заради кражба на козметика на летището във Варшава. Първоначално тя обяви, че е станало недоразумение, но по-късно стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата, когато тя се е върнала на летището.

През 1991 г. обаче, в качеството ѝ на депутат от българска делегация, Поптодорова е изгонена от супермаркет в Сейнт Антъни, в американския щат Минесота. Причината е, че собственикът на магазина ги бърка за група крадци.

По това време собствениците на търговски вериги в района са предупредени от полицията за опасна група роми, която краде по магазините.

Скандалът е отразен и в „Ню Йорк таймс“ със заглавието: „Чуждестранна делегация изгонена от хранителен магазин“.

По-късно обаче хранителната верига и кметът на предградието Сейнт Антъни се извиняват официално за недоразумението.

Адвокатът Цветан Цветанов, който също е в групата, твърди, че върху тях е бил упражнен психологически натиск.

„Собственикът на този магазин, след дълги процедури на разследване, се съгласи и приключихме с извънсъдебно споразумение, при което той ми заплати обезщетение. Знам, че госпожа Поптодорова... тя беше по същия начин огорчена и достойно защити правата си, включи се в процедурата индивидуално“, каза той.

Адвокат Цветанов е категоричен, че недоразумението от 1991 г. няма нищо общо със скандала във Варшава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БЕЗСРАМНИ НАГЛЕЦИ
  Отговор
  1 20:02  02.03.17
  ЧУХТЕ ЛИ СОЛОМОНЧО ПАСИТО КЪК Я ЗАЩИТАВАШЕ .БИЛА ГОЛЯМА ДАРИТЕЛКА НА ОРГАНИЗАЦЙКАТА МУ.ЧЕ НЕ ГО И ИЗСРАМ ДА ГО КАЖЕ.
 • РАМБО
  Отговор
  2 20:32  02.03.17
  Ще се обадя на Ц . Василев , да опита същия номер. А той говорили говори с всичките си майки и бащи. Унесъл се човекът и хоп четири пет милиарда. Честен комунист имали?
 • поуката
  Отговор
  3 10:44  03.03.17
  Всички виждате какви хора са назначавани и се назначават на високи постове в държавата, това обяснява последното място, което заемаме в Европа. Спасението е мажоритарни избори. Пропорционалната система допуска такива компрометирани хора да заемат отново и отново ръководни постове.
 • майтап
  Отговор
  4 11:33  03.03.17
  Никога не е късно да станеш за резил!
 • 111
  Отговор
  5 12:35  03.03.17
  Те "другарите" са научени да лапат всичко което могат. Страхуват се само да не бръкнат в каца с мед за по-високостоящи другари. Алчността и лицемерието(демагогията) са основните им качества с които носят гордо името "капиталист -бивш комунист".
 • Константин-Ром
  Отговор
  6 22:56  12.03.17
  Аиде стига бе,майко Марйо,сигурен съм че е станала някаква грешка.За милоините откраднати от държавата никои не коментира.Едва ли нарочно го е направила жената.А бе нямам думи......

Напиши коментар:


Публикувай