798 2

Масови проверки на коли задръстиха пътя към пистите в Банско

Мартин Христов

Проверки на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и полицията блокираха движението по пътя към ски зоната в Банско. Освен леките автомобили, бяха спирани и бусовете, които извозват туристи до и от планината. Недоволни хотелиери и транспортни фирми подготвят мащабен протест в неделя, съобщава БНР.

Стотици скиори не можаха да стигнат до ски зоната по пътя, който е единствената алтернатива при голямото натоварване на кабинковия лифт през почивните дни. Заради твърдението на дружеството-концесионер, че десетки бусове незаконно превозват туристи, служители на полицията и Агенция "Автомобилна администрация“ започнаха масови проверки.

Местният бизнес свърза проверките с напрежението, създадено през последните дни заради променените от концесионера условия за ползване на паркингите на долна и горна станция на лифта - по 12 лева на всяко влизане, а 15-те минути безплатен престой бяха премахнати.

Туристическият бизнес в Банско изрази остро недоволството си срещу концесионера в отворено писмо до министъра на туризма и местната власт в курорта. В неделя сутринта пред начална станция на кабинката се организира мащабен протест.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 14:00  06.03.17
  ПОЛИЦЕСКА ОБЛАСТ СМЕ
 • mediator37
  Отговор
  2 07:34  07.03.17
  Вероятно концесионерът е накиснал хотелите, че нямат лиценз за обществен превоз да возят по 12-20 почиващи в микробусчетата си от хотела до кабинковия лифт. Иначе само КАТ трябва да е там, няма какво да прави Агенция Авпомобилна администрация. Тя се занимава с лицензите за превоз на хора, разписания, пътни листи и пр. глупости по обществения транспорт. Винаги съм си оплювал брадата да ругая за липса на паркинги до плажовете, сега нека някой ме отмени за ски-курортите. Това е дълго траещо безобразие спрямо обикновения българин. Безплатни паркинги , огромни, поддържани от държавата трябва да има за всички нас и до плажове и до ски-писти и то асфалтирани, осветени, с отводняване и разчертани. Нека габровци разкажат какво е на Узана на ски писта Тун (На завоя)- кал, мизерия и гъч. Същата кал е на ски център Малина на Пампорово- кал и мизерия и 5лв. И т.н.

Напиши коментар:


Публикувай