501 2

Зеленогорски: РБ със сигурност влиза в парламента

Хората разпознават кой не е популист

Зеленогорски: РБ със сигурност влиза в парламента
Венцислав Михайлов

Днешните данни от изследването на Афис показват, че Реформаторският блок и Глас народен сме сигурни за влизане в Парламента, както и Обединените патриоти, коментира днес председателят на Щаба на Реформаторите Найден Зеленогорски, по повод изследване на Афис, проведено между 23 и 27 февруари сред 1200 пълнолетни граждани, което дава над 5 % от всички гласували за РБ-Глас народен.

Според Зеленогорски 5 % е минимумът и РБ има сили да го увеличи още. Аз съм казал много пъти, че Блокът ще има резултат над 6 %, защото всеки път се правят внушения, че няма да влезем, а ние всеки път подобряваме резултата си, каза още той.

Шефът на щаба на Реформаторите добави, че докато обикаля страната вижда да се се внушава некоректно - и от ляво, и от дясно - че РБ не събирал подкрепа, но данните днес опровергават тези манипулации. Следващите ще са още по-оптимистични и десните хора ще бъдат представени в парламента, защото ги виждам единни и мобилизирани, а водачите ни работят здраво на терен, каза Зеленогорски.

Според него принос за резултата е, че РБ - Глас народен не се включват в обидното за избирателите наддаване за екзотични нива на пенсии и заплати, което от данните се вижда, че над 80 % от хората наистина не одобряват.

От тази социология виждаме също, че гласовете за другите десни не стигат да прескочат бариерата и така те ще се разпределят към ГЕРБ и БСП и ще изгорят на практика. Затова е важно десните хорат да не пилеят гласа си, а да гласуват за Реформаторите и Глас народен, за да направим ние голяма и силна група в Парламента и да се противопоставим на БСП и ДПС, допълни той. РБ е притегателен център за десните хора. Данните от днес показват, че стратегията ни да обединяваме, вместо да разделяме, е ефективна, каза още Зеленогорски.

Според него за повишаването на доверието имат значение и десните политика на РБ. Само РБ казваме, че ДДС трябва да се намали от 20 % на 18 % и да се вдигне прагът за регистрация по ДДС от 50 хиляди до 200 хиляди лева, за да си вземе дъх малкият и среден бизнес. Само ние, от РБ - Глас народен, казваме, че трябва да се приеме антикорупционен закон и парите за образование да станат с близо 1 милиард лева повече - 4,5 % от БВП, както и да се увеличант двойно парите за наука и култура, категоричен бе Зеленогорски.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мечтай си
  Отговор
  1 16:29  05.03.17
  Видях ме ви в предишния парламент - крадливи, овъртащи се около баничката! Здравето на децата сте готови да продадете, само и само да завъртите далавера с ваксините. Събрали се една тайфа гладници, обиколили всички пратии и се точат пак за лапачница. Колкото по-малко боклуци, толкова по-добре!
 • све
  Отговор
  2 16:41  05.03.17
  Платените социолози отново се продават !!!!!! ЗАЩО ЛИ ЗАБРАВЯТ ЧЕСТНИТЕ ХОРА ????? Изключително НЕДОСТОЙНО !!!!!!! Но ясно ПП,, ВЪЗРАЖДАНЕ" НЕ ПЛАЩАТ КАМПАНИЯ и се отказват от СУБСИДИИ !!!!! И са за пълна ревизия на прехода ВРЕМЕ ЗА СМЯНА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С НОВИ ЧЕСТНИ ХОРА. !!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай