1 217 5

Андрей Ковачев: Радев постъпи държавнически за СЕТА

Стефанаки Йоанис

Приветствам президента Румен Радев, че отстояваше държавническа позиция за СЕТА и не наложи вето. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев на пресконференция в централата на ГЕРБ в София.

Оценяваме високо действията на държавния глава, който не си позволи страната ни да излъчи противоречив сигнал, когато става въпрос за много важни и на национално, и на европейски ниво въпроси, въпреки натиска от политическата сила, която го е издигнала, допълни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. Според нея се откроява разрез между поведението на Румен Радев и силата, която го е издигнала.

"Българската делегация и Радев можеха да направят изявление и да кажат, че искаме да заменим думата "приветства", например с "отбелязва", много често това се прави, когато не искаш да приветстваш нещо. Явно е надделяло държавническото отношение", коментира Ковачев.

От ГЕРБ призоваха България да продължи да излъчва сигнали, които не водят до объркване на хората и до противоречия. Надяваме се, че българските политици няма да говорят едно в Брюксел, а когато са в България и в предизборна ситуация, да говорят друго, заявиха от партията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 21:26  11.03.17
  Тук някакво объркване стана вчера Радев каза че не го е подкрепил и Курнелийка веднага започна да плюе, а то какво стана той май го е подкрепил. Как стана така? Да не без да иска?
 • Силен и твърд като Медуза !
  Отговор
  2 02:33  12.03.17
  Излъчи Сигнали когато става въпрос за много важни национални и европейски въпроси! Царят е гол! Няма значение дали приветства или отбелязва! Каква безсмислица кое е правилно : Барабук или Барабум ? Това е лъщи важно изключително важно за България за Европа! Колко много е важно!
 • Приветства е Руски език !
  Отговор
  3 04:57  12.03.17
  А отбелязва означава, че не приветства, отмина, непризнава или подминава! Но Румен прие СЕТА без значение дали приветства или не приветства!!
 • onq s konq
  Отговор
  4 09:29  12.03.17
  Нека да е ясно на гьотферените тука,че п...ла може да бъде едновременно и мъж и жена,но ИСТИНСКИЯТ ЕВРОПЕЕЦ не може да бъде едновременно и русофил!И затова е казано:"Винаги с Германия,но никога срещу Америка" .
 • 5 14:37  12.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай