1 764 13

Местан гази калта в квартал в Нова Загора

Мартин Христов

Огромен брой жители на Шести квартал в Нова Загора посрещнаха председателя на партия ДОСТ г-н Лютви Местан и водачката на Сливенската листа на Обединение ДОСТ г-жа Емине Онбашъ. Най-напред те споделиха, че за първи път от 27 години лидер на партия стъпва в калта на техния квартал и с много болка започнаха да изброяват проблемите на тежкия си живот.

Г-н Местан изрази съпричастността си към тези онеправдани граждани на България. Той се възмути, че 27 години улиците на Новозагорския Шести квартал са в дупки и с гъста кал. Няма и водоснабдяване – водата се доставя в каруци. Няма детски градини за децата, въпреки че Законът за предучилищното и училищното образование вменява задължение на родителите децата да посещават детска градина след четиригодишна възраст. Председателят на ДОСТ изрази разочарованието си, че местната власт в Нова Загора е превърнала в гето Шести квартал и е подложила жителите му на пълна дискриминация – етно-религиозна и социално-икономическа, която е равна на геноцид. Хората пък му споделиха разочарованието си от факта, че дългогодишният народен представител от ДПС Янко Янков не е стъпвал тук и е останал безучастен към съдбата им.

Пред развълнуваното до краен предел многочислено събрание г-н Местан пое ангажимент още в първите дни на 44-то НС да не остави на мира изпълнителната власт, докато не се асфалтират улиците, не се изгради ВиК мрежа, не се построят детски градини в обречения на злокобно битие Шести квартал.

Председателят на ДОСТ заяви отговорно, че всяка година ще се явява пред съда на очите на тези „страдалци“, за да се отчита за направеното и за предстоящето. Г-н Местан заяви, че България ще бъде наистина евроатлантическа държава, когато измъчваните от властите жители на Шести квартал забравят за калта по улиците, когато в домовете им потече вода от чешми, когато децата посещават детска градина и се образоват по държавните стандарти в България.

Жителите на Шести квартал изразиха горещите си надежди, че г-жа Емине Онбашъ ще бъде тяхна трибуна и тяхна закрила и това е цената на техния вот с №13 за ДОСТ на 26 март.

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ккоо
  Отговор
  1 13:44  13.03.17
  Ще повърна от това лицемерие...Впрочем един приятел от НСО ми каза ,че на местан редовно са му карали малки момченца за забавление....

  Коментиран от #2

 • 2 13:50  13.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • кроко
  Отговор
  3 13:51  13.03.17
  Местан да гази двора на затвора. Ей ся ще се появи пак някой Хасан да ни обясни как се борят срещу ДПС и защитават българите в чужбина. А всъшност в сички от гаДОСТ са били в ДПС, ама им дошло прозрението след 20-30г. колко опасен е Доган.
 • фюрера
  Отговор
  4 14:58  13.03.17
  Спокойно,момчета!И той ще влезе в пещите.......

 • 5 15:06  13.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 8888
  Отговор
  6 15:11  13.03.17
  Мистан нагази в свиски акита и се просълзи от любов към всчко българско и родно. На тоя мястото му е в затвора до живот, при строг режим, както и на всичките му аретлици.
 • ВЪЛКО БАШ
  Отговор
  7 15:14  13.03.17
  Този ще удари в земята всички други кандидати , и знае как , и ще върши нещо за разлика от ония тюфлеци. И аз ще гласувам за. ДОСТ . ДОСТ ДОСТ ЕЙ СЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ ИНФАРКТ НЯКОИ , ДРУГИ ЩЕ ПОЛУДЕЯТ. МНОГО МИ Е ГОТ, УРААААААААААААААААААА.
 • 8 16:07  13.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 16:20  13.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • стратокастър
  Отговор
  10 18:02  13.03.17
  Щом е за власт - пари не само кал но и в ла.на ще се въргаля ако трябва!!! Но за всичко ние сме си виновни !Когато комунягите заедно с 6 то регистрираха етническата партия за да откъснат 5-10 % от СДС всички си траехме . Сега и да се вайкаме ,вече е късно!!!

  Коментиран от #12

 • ЗАЩО
  Отговор
  11 20:11  13.03.17
  МЕСТАН НЕ ПОИСКА ПАРИ ОТ ТУРЦИЯ ДА ПОМОГНАТ НА ХОРАТА?ТЕЗИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ УПОТРЕБЕНИ И ЗАХВЪРЛЕНИ!Борбата за власт е безмилистно жестока!
 • кроко
  Отговор
  12 20:26  13.03.17

  До коментар #10 от "стратокастър":

  А когато твоя любимец бат ти бойко, успя да слее като през комунизма и трите власти и съда, негова собственост, разреши регистрацията на гаДОСТ миналата есен, ти какво правеше тогава? НЕ си ли даваш сметка че гаДОСТ е проект на тиквата и ердоган, срещу подчинение и нарушаване на държавните интереси, ердо му е обещал турските гласове и после коалицийка с гаДОСТ за да може да е на власт? Не го ли виждаш това и ако не, как и защо според теб възникна гаДОСТ?
 • БайХой
  Отговор
  13 08:27  15.03.17
  И пак тъп Ганьо ще има грижата да си опазва циганите... Нали на тая държава те са гласоподавателите а какво ни чакаа.... https://www.youtube.com/watch?v=hUFVXpj-R3U За Европа Ислям а са нас Ислямска Циганизация!

Напиши коментар:


Публикувай