493 0

Бюлетините пътуват, охранявани от жандармерия

Продължава процесът на транспортирането на изборните книжа

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Екипи на ГДНП и на областните дирекции осъществяват охраната при транспортирането на бюлетините за предстоящите избори за народни представители

При завишени мерки за сигурност книжата се доставят на съответните областни администрации в страната и Районните избирателни комисии в столицата

Продължава процесът на транспортирането на изборните книжа, който стартира вчера. Днес бюлетини ще бъдат доставени в пет области в страната – Смолян, Хасково, Кърджали, Ловеч и Плевен, заяви комисар Петър Антиев, зам.-началник на отдел „Организация на охранителната дейност“ към дирекция „Жандармерия“ - ГДНП.

Транспортирането се извършва при завишени мерки за сигурност и по предварително утвърден график - с набелязани дати, направления и маршрути за съпровождане на изборните материали. Охраната се осъществява от служители на дирекция „Жандармерия“, Столичната и областните дирекции на МВР. Те поемат натоварените с бюлетини камиони от печатницата на БНБ след проверка на окончателния брой от представители на съответната областна администрация и запечатването на транспортните средства. Книжата се транспортират и доставят на областните администрации.

След допълнителна проверка на място от приемателна комисия, полицията поема охраната на стаята, определена за съхранение на бюлетините, до изборния ден.

Комисар Антиев уточни, че до края на седмицата ще бъдат транспортирани и останалите бюлетини към съответните администрации и Районните избирателни комисии за София – град и София- област.

България


Напиши коментар:


Публикувай