Last news in Fakti

17 Май, 2017 17:08 6 182 32

Нацистки поздрав взе главата на заместник-министър

  • нацист-
  • поздрав-
  • павел тенев
Нацистки поздрав взе главата на заместник-министър - 1

Снимка с нацистки поздрав доведе до оставката на заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев. Преди 9 г., той позира с изпъната за хитлеристки поздрав ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Това е станало след разговор с вицепремиера и съпредседател на националистическото обединение Валери Симеонов и премиера Бойко Борисов.

Тенев постави правителството в сложна ситуация, след като се появи негова снимка от посещение в музей на восъчните фигури от преди 9 г. На нея той отправя нацистки поздрав към статуи на нацистки войници.

ГЕРБ и в частност Борисов запазиха мълчание по скандалния случай, който ядоса не само опозицията, но и граждани и неправителствени организации у нас и в чужбина. Валери Симеонов пък опита да омаловажи случая, но реално го раздуха още повече с коментара си за свое посещение в някогашния концлагер „Бухенвалд”: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там...”

Ще бъде ли България достоен председател на Съвета на ЕС, когато в кабинета има вицепремиер, който си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд и заместник-министър, увековечен как вдига ръка за хитлеристки поздрав?

Това попита БСП по повод скандала със зам.-министъра на регионалното развитие от квотата на патриотите Павел Тенев.

Вицепремиерът Валери Симеонов пък защити Тенев с аргумента, че и той можело да има подобни снимки от 70-те, когато бил на студентски лагер край лагера "Бухенвалд".

"Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем", се казва в декларацията на социалистите. Левицата недуомява защо вече трети ден Тенев продължава да стои на зам.-министерския пост вместо да бъде незабавно уволнен.

"Считаме, че човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България", категорични са червените.

БСП припомни и че това е вторият "нацистки скандал" около патриотите. През 2015 година те те предложиха Иво Антонов за заместник-министър на отбраната, но бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки, на които Антонов се е увековечил с поздрав към Хитлер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    14 32 Отговор
    И Тенев и Симеонов са пичове. Гордея се , че имаме такива честни и достойни политици, които уважават миналото на една велика нация, чийто съюзник сме били. Отдавна чаках хора с такова мислене да дойдат на власт! Да са живи и здрави! Обичаме ви и ви имаме пълно доверие!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хасан

    17 18 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    какво му е хубавото на фашистите.?!!.нацист..!!да избиваш жени и деца по лагери ..

    Коментиран от #32

  • 3 Ники

    24 10 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Иди се пргледай човече....
  • 4 За Султаната

    20 7 Отговор
    Хитлер се е учил от добри учители който са извършвали Арменският геноцид,предимно върху жени,деца и старци.Та затова по добре да се спотайваш Хасане...

    Коментиран от #6

  • 5 оффф ами КОЙ не е ли важен

    22 6 Отговор
    Нещо, което се е случило преди 9 години??? Повечето от нас са го имитирали на бъзик, означава ли, че всички да трябва да се бичуваме. Ами всичките комедийни-сатирични предавания, които се шегуват с нацистите или подобни??? Не е ли по-належащо да се концентрираме върху монополите, олигарсите, дъмпинга, кражбата на фирми, пресъпните нотариуси, господин КОЙ???? Това ли изровиха срещу този зам. министър??? Еми не е хубаво да се шегуваме с Хитлерското време, но щом някой си е позволил да използва нещо, което всеки един от нас може за секунди да направи (без да се осъзнава значението му), тогава се съмнявам, дали не е имало опит за изнудване от някой.

    Коментиран от #15

  • 6 Хасан

    7 16 Отговор

    До коментар #4 от "За Султаната":

    Не може да омаловажиш постъпката на Хитлер като го сравниш с арменската трагедия..по време на първата световна война Русия въоръжава арменски чети които безчинстват в тоя район..опожаряват град Ван ..почва гражданска война..тогава управниците решават да депортират арменците от тоя район в южните райони ..а немците излавят един етнос без някаква причина,нацистки инженери сядат и умуват как могат в лагери да обгазят и как да ги изгорят..и всеки ден отчитат на вермахта своята производителност”..колко жени и деца са убили

    Коментиран от #7

  • 7 antimediator

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Арменските чети да не са избили 1,5 милиона турци ?!

    Коментиран от #10

  • 8 antimediator

    12 9 Отговор
    По тази логика и нашите модерни ляви трябва да са аут.
    Нали непрекъснато се прекланят пред разни комунистически тотеми като ескимоси.
  • 9 Кичка

    16 3 Отговор
    Нацистите са като пеленачета пред нашите хиени!
  • 10 Хасан

    1 12 Отговор

    До коментар #7 от "antimediator":

    А покажи ми един историк който да твърди това...Пропаганда да ,но историята не е такава..откъде са арменците в Сирия,Ливан,Ирак,Аржентина,Франция,Сащ..чети откъде е родата на Кардашиян

    Коментиран от #16

  • 11 Atanasov

    7 12 Отговор
    Комунизъм и нацизъм са на един кантар!А какво правят наследниците на БКП?Всяка година на Бузлуджа?Избъзикал се е човека просто за снимка какво толкова?Това са пълни глупости.

    Коментиран от #13

  • 12 ЕВРЕИНСКИ

    4 6 Отговор
    ЗА АРМЕНЦИТЕ , питайте арменския поп.
  • 13 Хасан

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Atanasov":

    Ако се е избъзикал да си седи в къщи ..не може съвременна България да има фашистко правителсство..да има хора които не разрешават на гражданите да упражняват своя вот ,нападат и горят свещенни места по време на молитва..

    Коментиран от #20

  • 14 До Хасан

    9 1 Отговор
    България направи всички атентатори със турско самосъзнание на герои,сега ще видим дали хората дръзнали да се опълчат на султана ще имат тази съдба,или вече са изчезнали безследно .....Дали ще има някой потомък късмета на Кардашиян
  • 15 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "оффф ами КОЙ не е ли важен":

    Интересно разсъждение. В този ред на мисли не е ли по-престъпно да увековечиш нацист с восъчна фигура??? Що не ги пита някой тия в този музей защо са създали фигурата! След като нацизма е равно на престъпност, то и излагането на показ на нацист също трябва да е наказуемо. Или за едни е престъпление, а за други не чак толкова. Би трябвало да се заличат всички препратки за оня период. Според мен такива съвременни нацистки организации се хранят от тези препратки и правят всичко възможно по силите си да се повтори историята. Нормалните хора избягват да ходят по такива музеи, защото се натоварват психически.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 mediator37

    15 5 Отговор
    Няма данни Хитлер да е избивал евреи.
    Който ми покаже снимки на "газови камери" му разписвам бял лист.
    Тази версия е пропагандна и възниква в средата на 1945г. за да дискредитира режима на Хитлер.
  • 18 onq s konq

    8 3 Отговор
    Хем не искате мигранти,възмущавате се от циганските изстъпления,ама...що дигал ръчичка!?!Е как си го представяте тоя "патриотизъм" на партия,която недвусмислено се е нарекла патриотична и изповядва националните интереси?
  • 19 реалист

    14 0 Отговор
    И каква е тази истерия около някаква снимка с вдигната ръка .Позира някак човека и се снима. Защо всички толкова много ги е страх от някакъв поздрав ,който бил " лош "символ ? Да не би защото някой пак иска да отклони вниманието от истинските проблеми на днешния ни ден? Иначе аз проблем с този поздрав нямам ,аз също вдигам ръка за поздрав ,независимо от това какво им се привижда на хората.
  • 20 реалист

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Какво" фашистко правителство "ти се привижда ,ти изобщо знаеш ли какво значи тази дума фашизъм ? Или просто продължаваш да развяваш някаква БеСеПарска демагогия?
  • 21 нацистки скандал

    18 0 Отговор
    Чудя се, ако беше показал среден пръст на восъчната фигура, щяха ли да му кажат "Браво!".
    Поредният пример, че БЪлгария си остава една еснафска, дребнава и интригантска държава - БРАВО!!!
  • 22 Elizabet 2

    8 0 Отговор
    Тя и кралицата майка има видео с отдаване на поздрав. Да не би да е вече екс заради тези разкрития на миналото и.?!
  • 23 Гост1

    11 1 Отговор
    Порно. Форд открито е симпатизирал на нацистите, а такива коли има. Фон Браун е бил нацист , а ракети има. Мери се с двоен аршин.
  • 24 dido

    13 0 Отговор
    всичко е пропаганда,80 на сто от написаното за хитлер е лъжа
  • 25 no name no face no number

    9 0 Отговор
    И какво толкова страшно е направил???Толкова е глупаво, че малтретират хората за маловажни неща от историята. Примерно арестуват хора за мустак и прическа като на Хитлер или пък губиш работата си за един поздрав. Та кой не се е шегувал по този начин. Това са простотии. Нещо подобно на здравните каси, те са още по - голяма простотия. Да се бях напънал нямаше да мога да измисля толкова голяма.
  • 26 Тодор Живков

    11 0 Отговор
    Заради скъсана снимка на Тодор Живков баща ми не бе записан в университета въпреки че е бил приет. А другите които са му слугували сега ни управляват.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 българин

    11 1 Отговор
    Комунистическият режим беше официално обявен от Българското Народно Събрание за ПРЕСТЪПЕН , а комунистическите символи забранени , факт ! Обаче това не пречи на БСП лидерите да се снимат до паметника на доказания престъпник Тодор Живков и да ходят до комунистическото капище на вр. Бузлуджа ! Всъщност за нас българите Хитлер е положителна фигура , на него дължим Южна Добруджа да е българска !
  • 29 jambazina

    3 5 Отговор
    Няма нужда да се обръща темата на за или против нацизма, просто тая снимка е гротескна, който се снима така не трябва да е министър и това е. Чао Палачо!
  • 30 Боб

    6 0 Отговор
    А сърпа и чука кога ще вземат нечия глава ?!
  • 31 125

    6 0 Отговор
    Е нали е демокрация сега, що така ще го тормозят чуека за някъв поздрав?
  • 32 Зоро

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане, няма нищо хубаво да избиваш жени и деца, прав си! Но погледни, какво е ставало и пак става? Навред онази паразитна прослойка сред евреите Седонити и Фарисеи, което е еврейска олигархия, навред е окупирала по света и банки и политически постове и неправителственни и правителства и държи контрол над всички важни неща, отделно че ограбва и ресурсите на народите и нашето злато на България и тъне в разкош и ни геноцидира? да не мислиш, че това не е нещо лошо? Тия паразити вредни и крадливи, да не са по-доброто от Хитлер? Ти кажи, приятелче! Аз гледам какво става в реалността. И сред евреите има трудови хора, но няма почтенн от тази олигархия - държат и опелаторите и навред ни геноцидират. Те по-хуманни ли са от Хитлеризма? Ти харесваш ли това? Впрочем Хитлер не е воювал срещу тази олигархия от мошенници, а не един обикновенн евреин е умрял и в концлагерите. Същата олигархия по време на Римската империя се е обявила и воювала срещу еврейския народ в Йерусалим. Тя го е предала. Има навред от тази мафия. Ти харесваш ли я? Тя ни геноцидира от векове, Сюлейманн Солломонн паша е от нея и много други изверги навред. Ти такива ли харесваш? Нима се различават от извергите римски завоеватели, от фашисти есесовци?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове