1 188 5

Иво Антонов остава шеф в МО

След гафа с нацистката снимка го преместиха в кабинет до Каракачанов

Иво Антонов остава шеф в МО
Венцислав Михайлов

Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като шеф на дирекция “Социална политика”, за когото премиерът Борисов настоя да бъде уволнен заради снимка с нацистки поздрав пред танк “Майбах”. Това пише в. „Труд“.

На Антонов дори е предоставен кабинетът, където досега винаги е бил първият заместник - военен министър – непосредствено до този на министъра, научи “Труд”. В коридорите на армейското ведомство дори се шушука, че това се случва за първи път. Никога началник на дирекция не е допускан толкова близо до най-важния човек в МО.

След като гръмна скандалът, Антонов вдигна кръвно и бе приет в болница със сърдечна криза. МО-шефът обаче защити подчинения си, като добросъвестен труженик с 18 г. стаж във ведомството и обясни, че няма да предприема нищо преди да разговаря с него. Президентът Румен Радев пък апелира случаят да не се раздухва излишно и призова съгрешилия чиновник да се извини. “В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпросът за моя снимка направена преди почти десетилетие. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”, заяви в отворено писмо Антонов. Това е вторият скандал с въпросната снимка. Заради нея преди три години Иво, известен в МО с прякора “Иво паметника”, се размина в предишния кабинет на ГЕРБ със зам-министерското кресло по предложение на патриотите.

Аналогично скандално фото с нацистки поздрав обаче “изяде главата” на заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев от квотата на патриотите. Той подаде оставка с мотива, “че създаденото напрежение не работи добре за правителството”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234567890
  Отговор
  1 14:14  06.06.17
  Българският Химлер... е малко по дебел ама няма нищо.
 • Гостенин
  Отговор
  2 14:25  06.06.17
  За едни може за други не
 • Лупи
  Отговор
  3 16:00  06.06.17
  Е то проститутки имаше до скоро, какво остава за нацист. Даже не трябваше да го пипат. Липсва само джихадист там.
 • Хасан
  Отговор
  4 19:50  06.06.17
  Сигурно е солт...к на Каракачанката..или може да са любовници
 • незнайко
  Отговор
  5 09:24  08.06.17
  Това си е БЪЛГАРИЯ. Ако пръднеш, защо си пръднал? Ако се снимаш защо си се снимал? Ако си умен, защо си умен? Трябва да си дебил, без мозък за да си лесно управляем и най важното да можеш да се подмазваш. БСП не искат да управляват, а да вадят "КИРЛИВИ" ризи на опонентите си. Така ДЪРЖАВА не се управлява !

Напиши коментар:


Публикувай