887 2

Захариева е за по-бързо откриване на новите ГКПП с Румъния

Имаме общи позиции по европейския дневен ред с Румъния.

Захариева е за по-бързо откриване на новите ГКПП с Румъния
Венцислав Михайлов

Това стана ясно по време на среща в Букурещ на заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева с румънския премиер Сорин Гриндяну.

Доброто сътрудничество между двете държави по общи теми като премахването на визите за Канада дава резултати и трябва да продължим по същия път, изтъкна Захариева, която е на еднодневно работно посещение в румънската столица.

Тя предаде на премиера Гриндяну поздрави от неговия колега Бойко Борисов, както и покана да посети България във възможно най-скоро време, която той с удоволствие прие. Захариева и Гриндяну обсъдиха съвместните проекти между двете страни, възможностите за увеличение на икономическите и търговски връзки, както и подготовката за председателството на Съвета на ЕС в София и Букурещ. България поема председателството през първата половина на 2018 г., а Румъния - през първата половина на 2019 г.

"Може да постигнем повече в икономиката и туризма, като засилим инфраструктурната свързаност. Изграждането на втори мост над Дунав при Русе е изключително важен проект, както и пускането в експлоатация на двата нови ГКПП на сухопътната граница, които са напълно готови", изтъкна Захариева. Премиерът Гриндяну се съгласи и заяви, че приоритет на неговото правителство са отношенията с България. Неговите очаквания са за нови проекти в енергетиката, транспорта, здравеопазването и околната среда. Имаме общи позиции по европейския дневен ред, констатираха Захариева и Гриндяну.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 00:22  08.06.17
  Кви са тия дребни игрички на разни ГКПП-та с Румъния,след като БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО МИГРАНТСКО ГКПП НА БАЛКАНИТЕ?А що се отнася до Гърция,Сърбия...те са си най-обикновени складове за мигранти.
 • неутрален
  Отговор
  2 16:22  08.06.17
  Тази не се ли срамува като говори за откриване на ГКПП на сухопътната граница в русенско. Румънците построили пътя с маркировка, мантинели и ГКПП, а нашия път като селски коларски-без маркировка, няма мантинели, няма ГКПП и това чудо път- отсечка до Румъниия струва = 6/шедст/ милиона. МРЪСНИ, долни крадци, мошеници.

Напиши коментар:


Публикувай