10 315 25

Запечатаха колата на старозагорец с монтажна пяна, спрял на чуждо място

Запечатаха колата на старозагорец с монтажна пяна, спрял на чуждо място
Мартин Христов

За едно денонощие два автомобила станаха жертва на паркиране на чуждо място в Стара Загора, съобщи bTV.

Първият случай е на улица „Екзарх Антим Първи”, където вратите, прозорците и багажника на колата на 40-годишен мъж буквално са запечатани с монтажна пяна. Собственикът заварил возилото в този вид плюс прикрепена бележка с текст „Не паркирай тук! Мястото не е твое”.

Собственикът отказа всякакъв коментар.

Втори подобен случай се разигра в квартал „Казански”. За около 40 минути 36-годишен мъж оставя колата си пред блока и я намира с огънат таван и счупено предно панорамно стъкло.

Установено е, че причинител на щетите по автомобила са три 10-литрови бутилки, пълни с вода, с които неизвестен успешно е улучил возилото от балкона.

Полицията разследва двата случая.

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • булХаристан
  Отговор
  1 14:49  08.06.17
  Е ако мястото е частно наглеца пие еднастудена вода, но ако е обществено, но някой е решил, че е негово достатъчно е 2-3 дена пострадалия да наблюдава, кой паркира там и после с малко фантазия "джадайте отвръщат на удара" ;)))

  Коментиран от #9

 • НАЧО
  Отговор
  2 14:51  08.06.17
  е нема по прост народ
 • Гоуст
  Отговор
  3 14:52  08.06.17
  Селски тарикати колкото искаш. Заплюе си едно място пред блока и каже това е моето място и когато някой паркира и ходи да му прави мизерии по колата. И тези все някога попадат на грешния човек, въпрос на време е.
 • KARMA
  Отговор
  4 14:54  08.06.17
  Не вдявате ли бе хора Трети закон на Нютон? Толкова ли са неуки всички да не знаят, че всичко се връща? Било на тоя, било на оня свят. Само че най-често се връща там дето най-боли - чрез нещастия с деца, близки... Вие да н'си мислите, че като не виждате вълните на дистанционното, те не съществуват? И че всичко ви е ясно? Заради такива неща светът е на тоя хал! Щото постоянно се трупат грехове, дето после треа се изкупват. НЯМА безплатен обяд, ВСИЧКО се плаща някой ден! Това е истината. Ако не беше, нямаше старите хора да казват: - Сееш ветрове, жънеш бури - Каквото си надробиш, това ще сърбаш - Каквото повикало, такова се обадило - Както си постелеш, така ще легнеш - Хвърли камък назад, да го намериш пред себе си Да не са дошли случайно всички тея думи, а?! Да сте чували фразата: Кармата е кучка?

 • гост
  Отговор
  5 15:06  08.06.17
  Като е неправилно спрял, викаш паяка. Ами ако в колата има някой и идиота пусне тези туби с вода отгоре? Ами ако човека е по спешност, няма къде да спре и след 10мин си тръгва? Нужно ли е такъв идиотизъм?
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  6 15:31  08.06.17
  Абе ти нали си за колелета и градски транспорт,какво се изказваш тук
 • Пешо
  Отговор
  7 15:42  08.06.17
  Мдаааа - май и в най-добрия град за живеене всъщност не става за живеене - тесничко им е и на заралии... Така е навсякъде - в София , Пловдив , Варна , Бургас - та и в най-добрия град - Загората...Ами така е - селата са празни , на никой не му се живее на село , да си гледа домати , да има двор - 2-3 дка, да има място и за колата , че и за втора, всички се тъпчат в градовете.. Май по далаверата си падаме все - къде има нещо за крадване , къде чужди булки може да се задирят...и какво ли още не... на село - никой не ще, ама помнете - празно няма - ще ни ги вземат хубавите села , няма така да останат - ще се намери някой и това никак няма да ни хареса
 • Наката
  Отговор
  8 15:46  08.06.17
  Паркирането е глобален проблем - за сведение в Англия едно паркомясто в неголям град струва 50 000 паунда - не става въпрос за гараж , така че - натам вървим, при над 4 милиона автомобила - натъпкани най-вече в големите градове нищо добро не ни чака
 • ФАН
  Отговор
  9 15:51  08.06.17

  До коментар #1 от "булХаристан":

  В Румъния е решен въпроса много просто. Ако си си наел мястото(а не купил) от общината плащаш годишна такса. Ако някой спре на твоето място викаш общинска полиция, показваш им документите и на този които ти е спрял на мястото отнася глоба между 250 и 500лв..., но мястото трябва да е означено като платено.. А ако си паркирал за 3-5 минути на чуждо място по принцип има толерантност...

  Коментиран от #13

 • сдс
  Отговор
  10 15:51  08.06.17
  Видял евтина кола и е мъж. Дали щеше да го направи на кола за 200 бона примерно ?

  Коментиран от #12

 • До Пешо
  Отговор
  11 15:59  08.06.17
  Абе , Пешо , и на село има проблеми. Живея от години на село - оня ден в неделя един дивак паркира пред портала ми и като тръгна щеше да ми отнесе оградата - не е важно къде се паркира - работата е , че никой не зачита чуждия интерес, чуждата собственост, за толерантност вече изобщо не може да се говори , за етика - какво е това???
 • не им пука
  Отговор
  12 16:03  08.06.17

  До коментар #10 от "сдс":

  Прави го повярвай ми, виждал съм го с очите си не веднъж ;)
 • filo
  Отговор
  13 16:30  08.06.17

  До коментар #9 от "ФАН":

  То и тука го има. Казва се служебен абонамент.
 • Ми-ау! :)
  Отговор
  14 17:57  08.06.17
  Време е да се сложи ред! Балканец утре от ред не разбира! Разбира само от санкции! Преди време си купих имот в малък крайморски град. Дигнах ограда, сложих порта. Един ден тръгвам да излизам от дома си и що да видя?! Точно пред портата ми, на 10 сантиметра от оградата спрял някакъв безумец така, че и котка не може да излезне навън! Принудихме се да вградим масивни буфери в тротоара до бордюра. За 2-3 дни време и срещу известни разходи решихме проблема... Но идеята с пяната е забавна. Със сигурност "балканското говедо" няма да повтори с паркиране къде да е!

  Коментиран от #17

 • 15 18:30  08.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Spec b
  Отговор
  16 19:33  08.06.17
  Имам колега на който "доброжелателен" съсед му дере 3ти път колата с ключ... Защото си спира зад блока на паркинга момчето 0о и ония капут решил, че това място му е дадено свише явно?!?! Знае се кой е парцала, сега го дебнат да надере поредната кола и да го снимат... Със записа в съда, че и да му счупим краката ние ще го отнесем... Само където тоя запис в нашия измислен съд я мине я не... Така че това с пяната е една много креативна идея:)
 • Пеунишки
  Отговор
  17 20:44  08.06.17

  До коментар #14 от "Ми-ау! :)":

  И от КЮТЕК!
 • синя зона
  Отговор
  18 21:05  08.06.17
  в България хората смятат, че като живеят и паркират под дървото никой друг няма право там да паркира. Само съседа Иван. Но Иван няма документ за собственост или наем за местото. Следователно да си гледа работата. Аз живея в блок и няма място. Паркирам дето има. Има и чужди коли. Да ги убивам ли хората? Като се строят автомивки, сервизи, магазини за простотии така ще е. В Добрич има мода на страната на блока да се залепи магазин за редките артикули АВТОЧАСТИ!!!!!. Паркинга........боли ги фара. Общината прави това дето носи данъци и такси. В Добрич се продаде и огради зелена площ. Нищо и половина. Гл. архитекти и кметовете трябва да се изнасилват 24 часа без прекъсване.
 • 19 00:58  09.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  20 02:23  09.06.17
  ЗНАЧИ ЛОШИ ХОРА СМЕ АКО СЕДНЕМ ДА МИСЛИМ ЛОШИ НЕЩА 100 ЩЕ НИ ДОЙДАТ НА УМ НО ДОБРО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ АКО ЧОВЕКА СИ Е ПЛАТИЛ МЯСТОТО СЕ ВИКА ПАЯКА И ТАКА НО АКО МЯСТОТО Е ОБЩЕСТВЕНО КАКТО СЪМ И СИГУРЕН ЧЕ Е ПОСТЪПКИТЕ ИМ СА ТЪПИ
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  21 02:24  09.06.17
  Злобно племе, наскоро бях на гости в едно от софийските панелни гета и за няколко часа престой после си намерих яйца по тавана на колата, а бях спрял на място обособено за целта, явно си е било собственост на някой тамошен селянин!

 • Васил
  Отговор
  22 09:14  09.06.17
  Не са виновни хората които са паркирали там, или хората които живеят там и си пазят местата. Виновна е Държавата и кмета на града, който взима подкупи и издава разрешителни за строеж и се почва едно застрояване без паркоместа .
 • некойси
  Отговор
  23 14:03  09.06.17
  Абе какво значиспрял на неговото място пред блока? Да не му е завещано от баща му та е негово? Народа е зверски изпростял и озлобял, изгубил е всякакъв разсъдък.
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  24 17:03  09.06.17
  Винаги ми е било много интересно как някой решава, че дадено място пред блока е лично негово... Препикава ли го, заплюва ли си го, нарича ли си го, тайна церемония за ръкополагане ли се прави? Не мога да си го обясня.

  Коментиран от #25

 • Таня
  Отговор
  25 09:27  10.06.17

  До коментар #24 от "сойкаПРИСМЕХУЛКА":

  Не е нужно да препикаваш паркове място за да се е лично твое!Пред нашия блок там където свършва тротоара започват паркове места,които прилежащ към блока и за заплатени когато са купувани апартаментите.Заградени са със синджири,но всеки ден ми се налага да се обяснявам на нахални шофьори и едва ли не да им показвам фактура за да ги убедя,че не трябва да паркират на НАШИТЕ места!Да не споменавам колко пъти сме били запушени и сме чакали по час и половина да се появи въпросния "шофьор" и да ни обясни :"Ама аз,защото бързах и само за 2 мин.спрях""!!!!Всек хората трябва вече да приемат,че не може да се паркира навсякъде където им е удобно!

Напиши коментар:


Публикувай