1 047 2

Цацаров: В ЦУМ се пи вода, а не кафе

Главният прокурор коментира срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов

Цацаров: В ЦУМ се пи вода, а не кафе
Стопкадър: NOVA
Константин Карагьозов

„Аз мисля, че дискусия за така наречената „среща в ЦУМ” имаше”, заяви в интервю за NOVA главният прокурор Сотир Цацаров. Той отказа да съобщи подробностите за срещата си с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ, станала известна като „ЦУМ гейт”.

„Да разкажа повече за тази среща за това кой ме е поканил означава да прекрача една граница на коректност, която всеки човек трябва да има и то не защото в срещата е имало нещо тайно”, заяви главният прокурор.

„Аз имам приятели, тези не са ми от приятелите”, подчерта той и обясни: „Не се е пило кафе в ЦУМ, вода се е пила, слаба им е паметта”.

Цацаров съобщи, че в края на следващата седмица ще е готова прокурорската проверка за повредената кола на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според главния прокурор съдебната реформа не трябва да е заплаха за здравето на ангажираните с нея. Първият обвинител обясни защо не е съгласен с идеята на шефа на ВКС да се извади прокуратурата от съдебната власт.

„Прокуратурата сега е обвинявана, че е четвъртата власт. Представете си какво ще се случи, ако прокуратурата бъде изведена от съдебната власт, ще липсва контролът на Висшия съдебен съвет”.

България


Още по темата

 • Водевилът "Среща в ЦУМ"

  Водевилът "Среща в ЦУМ"

  Срещнали се Сотир Цацаров и Сашо Дончев край "Света Неделя" и от дума на дума се скарали. Решили да се изяснят като мъже, но се чудели ...
  24.04.2017
  4 140
  8
 • ВСС няма да проверява Цацаров за ЦУМ-гейт

  ВСС няма да проверява Цацаров за ЦУМ-гейт

  Висшият съдебен съвет (ВСС) няма да се занимава с казуса ЦУМ-гейт. Мнозинството от членовете отказаха да бъде направена проверка по него. По ...
  27.04.2017
  1 367
  1
 • Казусът ”ЦУМ - гейт” отиде в Брюксел

  Казусът ”ЦУМ - гейт” отиде в Брюксел

  Един от членовете на Висшия съдебен съвет сезира Европейската комисия за "ЦУМ-гейт". Калин Калпакчиев е изпратил писма с искане за ...
  14.05.2017
  2 263
  3
 • Прекратиха проверката за "ЦУМ-гейт"

  Прекратиха проверката за "ЦУМ-гейт"

  Висшият съдебен съвет (ВСС) прекрати проверката на скандала „ЦУМ-гейт”. Според Инспектората на ВСС няма нищо нередно в срещата на главния ...
  18.07.2017
  740
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Къртев
  Отговор
  1 15:37  10.06.17
  Добре де, преди време Георги Гергов каза, че са добри приятели. Тоя казва, че не е приятел с Гергов. Значи, ако не са приятели са се срещали делово. Ако са пък са приятели, срещата е била приятелска. Така или иначе е ясно, че не са се срещнали случайно. И щом разговора е тайна то те крият нещо незаконно.
 • Budalata
  Отговор
  2 00:53  11.06.17
  Нито кафе са пили, нито вода. Малчали са през цялото време на разговора .Защо аджеба са малчали?А сетете се де? Защото са яли бе будали . А на кой най му личи?

Напиши коментар:


Публикувай