719 1

Прекратиха проверката за "ЦУМ-гейт"

Инспекторатът на ВСС смята, че няма нищо нередно в срещата между Цацаров и Дончев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Висшият съдебен съвет (ВСС) прекрати проверката на скандала „ЦУМ-гейт”. Според Инспектората на ВСС няма нищо нередно в срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев и отстранения от ръководството на БСП Георги Гергов.

Проверката е спряна, защото е доказано само, че е имало такава среща, но не и за какво е била, допълват от bTV.

Скандалът „ЦУМ-гейт” започна в края на април, след като бизнесменът Сашо Дончев се оплака, че главният прокурор му е оказал натиск по време на среща в офиса на Георги Гергов от БСП в ЦУМ.

Обвинител номер едно не закъсня и чрез съобщение от прокуратурата каза, че твърденията на Дончев са неверни и спекулативни.

Вследствие на скандала Гергов беше изключен от ръководството на БСП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • mediator37
    Отговор
    1 20:07  18.07.17
    Ако следите новините за наказанията , които Цацаров налага на прокурори, те са главно заради съмнителни контакти с неморални хора. И не било доказано за какво е срещата. Как да не е? Дончев публично и по всички медии обясни, че Цацаров го е натискал за спиране на критичните публикации. ВСС-то са големи коври. Най-големите. Страх ги е от Цацара, знае им той кирливите ризи и тефтерчето е чел не толкова на Левски, колкото на Красьо- Черния, Плевен да го е! Дагейците.

Напиши коментар:


Публикувай