922 5

Кръпките по "Тракия" между Пловдив и Бургас "гълтат" още 6 млн. лв.

Регионалният министър заяви, че след въвеждането на ТОЛ такса ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътищата

Кръпките по "Тракия" между Пловдив и Бургас "гълтат" още 6 млн. лв.
Константин Карагьозов

Очаква се да бъдат одобрени и отпуснати от Министерски съвет 6 млн. лв. за преасфалтиране на активната лента на АМ „Тракия“ от Пловдив към Бургас, като ремонтните дейности са планирани да започнат от септември, след активния летен сезон. Това съобщи в Пловдив днес министърът на регионалното развити е и благоустройството Николай Нанков.

От думите му не става ясно коя част ще се кърпи, защото от Стара Загора до Бургас аутобанът бе открит преди 4 години и би следвало все още да е в гаранция. Не е изключено Нанков да визира участъка от Стара Загора до Пловдив, където действително има много проблеми.

Регионалният министър допълни, че след въвеждането на смесената система с тол такса и електронни винетки ще има по-голям ресурс за подобряване на състоянието на пътната мрежа в страната.

Пред журналисти министърът коментира, че част от пътните проекти на Агенция „Пътна инфраструктура“, които се финансират със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“, буксуват заради обжалвания на тръжните процедури. От 15 отсечки могат да стартират ремонти по три, а всички останали са в процедура по обжалване, допълни той и посочи, че работата по тях ще започне тази събота.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СБА
  Отговор
  1 15:49  15.06.17
  Това го чухме и при увеличението на цената на винетките.... А всички виждаме в какво плачевно състояние са пътищата в БГ.Нищо няма да се подобри.... Пак милиони ще потънат някъде.

  Коментиран от #3

 • Vulpes
  Отговор
  2 16:30  15.06.17
  Всъщност министъра иска да каже,че ще има по голям ресурс за усвояване и за изхранването на 240 алчни гърла....
 • ГЕРБаха ни майката
  Отговор
  3 18:41  15.06.17

  До коментар #1 от "СБА":

  Не някъде, а ще ги заГЕРБят !
 • georgi
  Отговор
  4 07:58  16.06.17
  Открива се магистрала, режат се лентички и започва ремонта-запазена марка - БГ
 • хан крум
  Отговор
  5 21:09  16.06.17
  наказание....в това е разковничето....

Напиши коментар:


Публикувай