1 393 6

Изчистиха 4 тона боклук от централния плаж в Крайморие

Изчистиха 4 тона боклук от централния плаж в Крайморие
Снимка: Грамофона
Константин Карагьозов

4 тона боклук са изчистени от централния плаж на Крайморие в последните месец и половина. Това се случва за първи път от четвърт век насам, припомнят от "Грамофона". От това лято плажната ивица е отдадена под наем, а новите стопани са с амбицията да превърнат плажа в любимо място на бургазлии.

Днес специална машина за трети път почисти, обърна и изравни пясъка, така че да не остане и следа от трупаните през годините на безстопанственост боклуци. „Само днес изкарахме около 7 микробуса с боклук.

"Пясъкът вече е напълно чист и летовниците могат да са сигурни, че престоят им при нас ще е спокоен“, коментира Николай Димитров от бургаската фирма-наемател „Булсевън“. На пясъка вече са поставени шезлонгите и чадърите.

Цената на чадър и шезлонг в Крайморие ще бъде 4 лева. 5 съблекални и 3 четворни душа са монтирани на плажната ивица. За безопасността на летовниците пък ще следят 14 спасители.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Красо Зелето
  Отговор
  1 21:16  15.06.17
  Депутатите са ги нахвърляли. Народа ни е толкова цивилизован, че няма шанс да си хвърлят или закопават боклука в пясъка. В краен случай, някой делфин е направил това. Няма такава нация. 'Заклевам сЪ'
 • onq s konq
  Отговор
  2 22:40  15.06.17
  Само ще обясня по принцип,че БОКЛУК ПРАВЯТ БОГАТИТЕ!Те купуват повече и изхвърлят повече.А "повече" значи "недостижимо"...от бедните.
 • mediator37
  Отговор
  3 22:55  15.06.17
  Крайморие е една недооценена прекрасна дестинация. Препоръчвам горещо! Централният плаж е тесен, но и на север има два девствени плажа с бека кола по черен път 3 минути. На юг има още два огромни девствени плажа на 5, другият на 10 минути път по черен път с кола. До Бургас с 12-та (или 17-та) линия , може и да бъркам със Сарафово, за 1 лев билета. Разкош! На изхода към Бургас- защитена зона "Пода" - на 1кв.км. 65% от птиците в България. Ваканцувайте в Крайморие . Слушайте вуйчо си, няма да сбъркате.

  Коментиран от #4

 • Бай Той
  Отговор
  4 09:21  16.06.17

  До коментар #3 от "mediator37":

  Бяха девствени, сега също са препълнени. Живея от 34 г. в Бургас и ходенията на бургаския плаж са по-малко от пръстите на двете ми ръце. Живея в Меден Рудник и ми е по-удобно и бързо да отида на плаж в Крайморие. Това и правя вече много години и винаги имам в колата големи чували за смет. Може би съм събрал и изхвърлил над 200 чувала. Ефект не се забелязва, понеже сме само няколко такива, които го правим, но два или три пъти докарваха по 10-15 мургави работници от Титан да поизчистят тези плажове, които иначе са прекрасни. Това сме ние, не се променяме, мърсим и чакаме друг да ни изчисти и на следващия ден като дойдем на мръсното роптаем и отново мърсим. И спрямо управниците си сме такива - само мрънкаме скрито и се затваряме в черупките си ...

  Коментиран от #5

 • mediator37
  Отговор
  5 13:21  18.06.17

  До коментар #4 от "Бай Той":

  Преди 2 години най-впечатляващото нещо от Бургас според сина ми беше един много висок блок в Меден рудник, като небостъргач и чак го карах до блока да го разгледа, искаше и да се качи, ама не беше населен. Какво стана с този небостъргач, населиха ли го с хора вече?
 • Реалността е друга
  Отговор
  6 12:46  09.07.17
  Крайморие е един от най-мръсните плажове на юг от Бургас. Корабите изхвърлят отпадъчни води на път за/от Пристанище Бургас. Девственият плаж - на юг от Крайморие, за който се споменава по-горе трябва да бъде официално забранен за достъп. Там се изливат опадните води от Крайморие, няма пречиствателна станция и е нещо ужасно - бил съм свидетел как цялата вода пожълтява от изхвърлените от тръба с диаметър 75см л..на... Трагично...

Напиши коментар:


Публикувай