1 536 2

Диви прасета нападнаха кюстендилските череши

Диви прасета нападнаха кюстендилските череши
Мартин Христов

Диви прасета нападат черешовите масиви в Кюстендилско, съобщи БНТ.

До момента са засегнали около 30 декара черешови насаждения в селата Слокощица, Граница и Берсин. Нашествието на диви прасета допълнително обезпокоява местните стопани.

Проблемът с животните се наблюдава за първи път в село Граница.

По думите на местните жителите те едва са приключили борбата с различните насекоми и вредители по дръвчетата, а сега трябва да се борят и се нашествието на диви прасета.

Според земеделския производители Олег Иванов прасетата всяка нощ нападат черешовите масиви и унищожават по около 5 броя дръвчета. Неканените посетители нападали всичко, което можели да докачат от черешите.

В този период на годината е забранено дивите прасета да бъдат отстрелвани, което прави борбата на земеделците още по-трудна.

Все още не е ясно каква точна е причината за нашествието на дивите прасета.

Предполага се, че става въпрос за увеличаване на популацията на глиганите в Осоговската планина, която е в близост до насаждения на стопаните.

Кюстендил / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 08:36  21.06.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • а стига йе
    Отговор
    2 09:21  21.06.17
    Диви прасета се катерят по дърветата да ядат череши, болтове сами падат от джантите на С класи, Бойко Борисов отново премиер !?!?!? В каква държава живеем, това Барон Мюнхаузен и Алиса в страната на чудесата пасти да ядат!!!

Напиши коментар:


Публикувай