994 4

Зам.-министърът Занчев: Концесиите са добра форма на управление

Според него така активите си остават държавна собственост, а същевременно се инвестира в тях

Зам.-министърът Занчев: Концесиите са добра форма на управление
Константин Карагьозов

Концесиите са добра форма на управление, тъй като активите си остават държавна собственост, а същевременно се инвестира в тях. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев в рамките на осемнадесетата дискусия от кампанията „Да! На българската икономика“, провела се днес в Пловдив.

В момента в МТИТС (Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията) се провеждат две процедури за предоставяне на концесия на обекти от транспортната инфраструктура – за летище Пловдив и за Интермодален терминал Пловдив.

Първият договор за концесия в сектор „Транспорт“ е парафиран през 2006 г., като до момента са сключени общо 15 договора. Приходите от концесионни плащания са над 216 милиона лева, заяви заместник-министър Занчев.

В МТИТС имаме воля да се случи концесията на летище Пловдив, като същото се отнася и за Интермодалния терминал в града, защото на тях им е необходим добър оператор, който да ги управлява по на-добрия начин, за да има максимална полза за държавата, каза в заключение заместник-министърът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роман дизел
  Отговор
  1 21:55  26.06.17
  За всеки министър е добра ,но не и за управлението.
 • чичо дядко
  Отговор
  2 22:59  26.06.17
  хайде бре!? Вероятно това е печелившо, но не във варианта, който ВИЕ го правите - давате го на ваши хора, които нито инвестират, нито плащат, но пък... и те довлни и ВИЕ доволни (пари под маса кой ще ти търси в таз корумпирана "държава"). Живи и здрави да сте, да илядите (както казваха нашите баби), но тез пари за лекарства да не ви стигнат!
 • Xaxaxa
  Отговор
  3 02:18  27.06.17
  Супер е за концесионерите
 • Гост
  Отговор
  4 23:23  28.06.17
  А какво ще кажеш за ловните стопанства?

Напиши коментар:


Публикувай