509 1

Музей с изложба за Левски

Венцислав Михайлов

За първи път на 18 юли (вторник) по повод 180-ата годишнина от рождението на един от най-великите синове на България Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Васил Левски, създаден по повод инициатива на Главния военен музей за издирване на останките на Апостола.

В него са събрани спомени и сведения за вероятното място на гроба на Левски, проучвания на различните хипотези за мястото на обесването му и гроба, както и анализ на автентичността на данните. В електронен вид архивът ще бъде достъпен за всички, които проявяват интерес по темата.

На 18 юли експозицията на Националния военноисторически музей ще работи извънредно, а входът за постоянната хронологична и външна експозиция ще е на половин цена. Гостите на музея ще могат да видят косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода, личния му револвер „Гасер“, както и част от архива.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Къртев
    Отговор
    1 07:54  14.07.17
    Дано повече българи, посетят тази изложба. Все пак историческите събития и факти ни идентифицират. Левски е придонесъл доста за нашето съществуване, като свободна нация. Той е един от нашите будители!

Напиши коментар:


Публикувай