2 353 9

Борят автомафията с камери в сервизите

Денонощно видеонаблюдение трябва да предотврати разглобяването на крадени автомобили

Константин Карагьозов

Денонощно видеонаблюдение във всеки автосервиз да пресича част от схемите на мафията с крадени коли. Според вестник "Монитор" това е една от идеите, които ще бъдат обсъдени от сформираната работна група между министерствата на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие, както и други отговорни структури при разцепването на сегашния Закон за движение по пътищата на два или три нормативни акта.

„В момента не малка част от сервизите, особено в по-малки населени места, се използват нощно време за разглобяване на откраднати автомобили за части“, разказа пред „Монитор“ зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Такава практика най вече била разпространена в Пернишко и Дупнишко. Разкулачените возила вече се пласират масово в чужбина, за да може да донесат по-голяма печалба на участващите в схемата. Затова според Ципов са необходими мерки за засилване на контрола над автосервизите, като те се разпишат в отделен закон, който ще урежда всички въпроси от регистрацията до разкомплектоването на возилата.

България


Още по темата

 • Въвеждат задължителна регистрация на автосервизите

  Въвеждат задължителна регистрация на автосервизите

  В България има 30 хиляди автосервиза. 1/3 от тях обаче не са лицензирани, не издават касови бележки или извършват ремонти, за които нямат техническо ...
  22.05.2018
  3 545
  10
 • Измами с ремонти на коли

  Измами с ремонти на коли

  След новината за изкарване на автосервизите на светло ни заля лавина от зрителски сигнали за фалшиви сервизи. Десетки шофьори твърдят, че са измамени ...
  6.03.2018
  11 333
  24

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • оперативен работник
  Отговор
  1 08:53  18.07.17
  По тъпа идея не ви ли хрумна?
 • оаоа
  Отговор
  2 09:33  18.07.17
  моя сервиз си е дома у гаража , кой ще ме задължи да сложа камера , хахах
 • Готвача
  Отговор
  3 09:36  18.07.17
  Поради зачестилите случай на плюене в чинии на клиента се реши да има камери във всички кухни!
 • Бойко брадър
  Отговор
  4 10:02  18.07.17
  Това правителство има някаква воайорска мания ! ГЕРБаха ни м....та !

 • Майстор
  Отговор
  5 10:14  18.07.17
  А камера на оная ми работа няма ли да сложат ??? :D
 • thetrue
  Отговор
  6 10:54  18.07.17
  Не камери, а Хан Крумовски закони трябва и смъртно наказание!!! И като има камери какво? Те се манипулират. Има толкова подемници и сервизчета в частни дворове и гаражи, там стават най-големите разсфасования на автомобили. Вие сте малоумни бе!!! И кой ще следи всичко това???? Или пак някой милиони иска да открадне за камери , сървъри може и още администрация???? Като има камери на техническите прегледи какво??? Пускат ги и ги спират и пак си правят каквото си искат.
 • VWandMercedes
  Отговор
  7 20:51  18.07.17
  Хора пак за пореден път се прави нещо на което целта му е съвсем друга.Кой нормален сервиз вложил в помещение и машини между 50 и 500 хиляди ще тръгне да разфасова кола за да му дадат джамбазите 2000. Веднъж вкарали камерите "вътре" отърване от НАП няма да имат. Властта подозира голям оборот по сервизите понеже им се иска фирмените такива да са пълни, а те са хора на власта. Държавата само ни залива с кадри от катастрофи а истината е, че катастрофи винаги е имало.Но сега се прибират стотици милиони от глоби, а парите ................................
 • гост
  Отговор
  8 15:58  20.07.17
  И като има камери в ГТП, защо ми издават преглед с данни на друга кола и не ми казват какви стойности има моята кола, макар и да настоявам да разбера? И да искаш да си изряден няма как да стане, всичко е менте.
 • Оги
  Отговор
  9 09:34  06.03.18
  Не видях и един положителен глас , като коментар нещо ми убягва от здравия разум

Напиши коментар:


Публикувай