512 1

Корнелия Нинова се срещна с президента

Лидерът на БСП и Румен Радев обсъдиха последиците от продажбата на земеделси земи и нов антикорупционен закон

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Държавният глава: Необходим е широк обществен дебат за дългосрочните последици от продажбата на земеделски земи на граждани и фирми, включително извън ЕС.

В България е необходим широк обществен дебат за дългосрочните последици от либерализирането на продажбата на земеделски земи и придобиването им от чужди граждани, включително извън Европейския съюз. Това заяви днес президентът Румен Радев на среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

Срещата се проведе по инициатива на лидера на БСП и на нея беше подчертано, че страната ни трябва да проучи опита на другите държави-членки от ЕС за регламентиране на продажбата на земеделски земи и за въвеждането на гаранции за националните интереси, преди промяна на действащите закони.

„В България се предлага въвеждането на най-либералния режим в тази насока. Необходимо е този дебат да се води и в рамките на Европейския съюз“, заяви пък Корнелия Нинова.

По време на срещата Нинова запозна държавния глава с позицията си за провежданата реформа в българската правосъдна система, както и за предложения нов антикорупционен закон. Според лидера на БСП предлаганите законодателни промени не отговарят на обществения интерес и не гарантират ефективно противодействие на корупцията.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • клоуна
    Отговор
    1 09:23  21.07.17
    Шефката се срещнала с възпитаника си, колко трогателно, само Р.Овч липсва на снимката.

Напиши коментар:


Публикувай