6 592 8

Психолог: Кристиян е изпитвал страх, срам и вина, но не се е самоубил

Мартин Христов

Психологът Росен Йорданов също се съмнява, че Кристиян сам е посегнал на живота си, и е на мнение, че по-скоро става въпрос за нещастен случай. Това мнение той изказа пред bTV.

„Детето е изпитвало и страх, и срам, и вина. Най-вероятно в началото е допускало, че е отнело живота на някого, а това е труднопоносимо чувство, особено когато е съчетано с невъзможност рационално да се защитиш”, коментира психологът.

Според него най-вероятно момчето е загинало малко след инцидента, защото мерките, които след това са били предприети – да се информира чрез оставени бележки, че всъщност хората са живи, което всъщност е причинявало може би най-тежката травма за него, са останали без полза.

„Обикновено в първите минути и часове човек е най-объркан и най-неадекватен. Силно се съмнявам обаче, че той е е посегнал на живота си. По-скоро е станал инцидент”, допълни Росен Йорданов.

„Допускам, че момчето е имало достатъчно жизнеутвърждаваща сила в себе си. Трудно е да допуснем, че дори и такъв инцидент може да доведе до толкова рязък срив, до някаква късосъединителна реакция. По-скоро проблемът е бил свързан със страха, с липсата на ясна мисъл”, каза още психологът.

14 дни след началото на спасителната акция вече е ясно, че Кристиян от Триград е мъртъв. Селото е потънало в скръб. Родителите на детето са в шок, а местните са почернени.

Междувременно станаха ясни резултатите от аутопсията, които потвърждават версията, че момчето е починало още в деня на катастрофата в Триград.

Смолян / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • психолог
  Отговор
  1 15:06  23.07.17
  Съжалявам за момчето, но това са резултатите от "мъжкарското" възпитание - мотори, коли, мадами и чалга. Но когато когато трябва да направи най-мъжкото, да поеме отговорност за това, което е направил - той не знае как. Защото никой не го е научил ...
 • police
  Отговор
  2 15:41  23.07.17
  има съвест,затова го направил.Тези които наричаж мъж са кмет насело галичеОБ
 • Барчо
  Отговор
  3 16:50  23.07.17
  За пореден път българите доказваме, че сме извратени боклуци!!! За няколко дни се изписаха три статии за престъпниците - родителите и самия изпълнител, а за потърпевшите - нито дума. Докога престъпниците ще бъдат толерирани??? Каквото повикало, такова се обадило. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Стига с това: горкото момче! Там е свирено. Интересувайте се блъснатите колко още време ще се лекуват и какви ще бъдат за тях последиците!!! Защото една счупена ръка не е само въпроса да зарасне. След това с всяка следваща година започват болки при смяна на времето и с се засилват всеки следващ път до края на живота на човека. И това е най-малката последица от ПТПто. По всяка вероятност смъртта е станала случайно и ако момчето беше оживяло, след месец два всичко щеше да бъде забравено. Тогава мама и тате с кинтите си щяха да се оправят в съда и това същото хлапе щеше да продължи да безчинства по пътищата. Примери много точно такива. И в края на краищата щеше да стане като лафа: бития бит, е-я еб--н.
 • Снежа
  Отговор
  4 16:51  23.07.17
  Които му е дал автомобил да блъска с него хора да понесе последствията не бива да му се размине .как така това дете е на пътя .Никои ли не вижда как разхаитени деца правят всичко това Къде е родителя? защо се сеща и след белята хуква да го издирва? Лицемер/родителя/къде е кмета който олицетворява власта защо не се е намесил по рано а е гледал сеир .Може би щеше да е живо момчето а не да се тюхка след дъжд качулка .Мъчно му било и той бил родител/кмета/ Да му имам на Българина сетнешния акъл....

  Коментиран от #5


 • Барчо
  Отговор
  5 18:08  23.07.17

  До коментар #4 от "Снежа":

  Ш...ния Кмет също е виновен. Да не би да не знае, че пъпчиви др.шльовци въртят гуми по мегдана и карат без книжки? Що се прави на ощипана девойка? Вината е на родителите и на кмета и на кварталния, а най-вече на държавата ни, която е абдикирала от всичко.
 • кмета
  Отговор
  6 18:43  23.07.17
  не на държавата а на майка му и баща му те са виновни кой зане какви баровци са и са го разглезили а после драма трябва да ги съдят тях сега
 • ЦЕЦЕ
  Отговор
  7 19:25  23.07.17
  КАТО СЕ ОБЪРНЕ КОЛАТА ПЪТИЩА МНОГО ЖАЛКО ЗА МАЛКИЯ
 • Бай Благой
  Отговор
  8 14:28  24.07.17
  Бог да прости момчето! Нека почива в мир! Всеки говори за него и никой не пита какво става с блъснатите хора - сред които има и дете. Как може да се говори за един престъпник на практика...а за жертвите нито и дума??! Хората определено трябва да си търсят правата от родителите на това момче...

Напиши коментар:


Публикувай