420 0

Сергей Игнатов: Образование не се прави с графици

Стефанаки Йоанис

С графици няма да решим проблема, каза бившият просветен министър Сергей Игнатов пред БНТ. Гостът в студиото коментира предложението на образователното ведомство за по-кратка лятна ваканция за учениците.

Според него удължаването на учебната година среща съпротива от учениците. "Ако влезем в обувките на ученика, лятото привидно дълго, защото през половината сезон вали", коментира той. "Много хора, които не могат да си позволят почивка в активния сезон, отиват на море през септември. При други хора вече се е наложила традиция да почиват през септември", поясни Игнатов за позицията на много от родителите.

"За учителите също не е изгодно съкращаването на лятната ваканция, защото в извънучебно време педагозите също са заети, въпреки че не преподават", коментира още просветният министър в първото правителство на ГЕРБ.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова защити проекта. Тя посочи, че това мярка, който цели по-добро разпределение на учебния материал и ще предотврати отпадането на ученици от училище. Михайлова припомни, че предложението е все още в момент на обсъждане. "Три от проектите ще бъдат публикувани на сайта на просветното министерство", поясни тя.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай