1 557 6

Предимство при десен завой в София

Стефанаки Йоанис

Кой е с предимство при завой надясно и защо - колата на булеварда или тази в локалното? Този въпрос зададе на фейсбук страницата си Съюзът на българските автомобилисти. Кръстовището е на столичния бул. Цар Борис III, информира Канал 3.

На бул."Цар Борис III" кръстовището е регулирано със светлинни (светофар) сигнали, поясняват от СДВР. На въпрос "уважаеми СДВР Столична Полиция, защо не поставите един екип на това кръстовище в пиков час?, отговорът е: "Няма как на всички кръстовища по бул."Цар Борис III" , а и по всички кръстовища в гр. София да сложим полицаи. В гр. София дневно излизат да осем патрула от ОПП (КАТ), на които основната работа са произшествията и когато останат по-свободни да заснемат такива нарушители."

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 13:49  05.08.17
  Беенвето е винаги с предимство но втоя случаи и двамата са бес предимство с тея кошове на снимката

  Коментиран от #3

 • Лост
  Отговор
  2 14:01  05.08.17
  Твоето беенве е 4х4?
 • гост
  Отговор
  3 14:03  05.08.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Ограничи малко умишлено неграмотно написаните си коментари,особено когато не са твърде забавни.
 • Трезвомислещ
  Отговор
  4 16:17  05.08.17
  Няма как да поставим на всички кръстовища полицаи, няма полицаи при П.Т.П. няма полицаи по пътищата, няма полицаи по селата, няма полицаи по паркове и градинки, няма полицаи за опазване на обществения ред, няма полицаи по училищата, няма полицаи за борба с престъпността и тн. Кой тогава НАЛАГА закона в България? Добре, че има поне жандармерия да мачка народа да пази циганорите, законотворците и новите олигарси!
 • ОЧЗ
  Отговор
  5 19:46  06.08.17
  А пък аз искам да кажа на СБА, че тук не е нужна полиция, защото всичко си е повече от ясно и ако на всяко едно кръстовище трябва да има полиция, то тогава аджеба, за какво ни е закон и правилник за движение по пътищата, за какво са ни сфетофари, знаци, маркиворка!!?! Също така бих искал да задам на СБА един, надявам се риторичен, въпрос: Абе, вие сериозно ли не знаете кой е с предимство в ситуацията? Ако наистина не знаете, то тогава всчики да връщаме книжките и да се забрани всякакво движене на пътни превозни средства в България! А иначе и на нов шофьор му е ясно, че с предимство е светлата кола, тъй като се движи по път с предимство! Тъмната кола, както се намира в момента на снимката също е на път с предимство, но след, ако евентуално направи завой на дясно, то ще се озове и ще продължи пътя си по път, който е БЕЗ предимство спрямо пътя, по който се движи светлата кола!! Така че господа, в случая май на крива ракета космоса й е крив!!

  Коментиран от #6

 • ДЯДО
  Отговор
  6 09:14  07.08.17

  До коментар #5 от "ОЧЗ":

  Освен това светлата кола се пада и дясно стояща при завой на другата.

Напиши коментар:


Публикувай