515 0

Премиерът хвърли хеликоптер в гасенето на пожара край с. Изворище

По първоначални данни огънят е обхванал площ от около 300 дка

Венцислав Михайлов

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди военен вертолет да се включи в гасенето на пожара, избухнал в иглолистна гора между с. Изворище, Миролюбово и Батово, община Бургас. По първоначални данни огънят е обхванал площ от около 300 дка.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът проведе разговор с началника на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, който го информира за създадената организация за овладяване на стихията. На място са целият личен състав на бургаската пожарна и техниката на Югоизточното държавно предприятие. Действията им са затруднени от силната пресечна местност и силния вятър. Няма пострадали, по данни на пожарникарите няма опасност за жителите на близките села.

Вертолетът от състава на ВВС ще излети всеки момент, за да се включи в гасенето и да подпомогне действията на огнеборците. Главен комисар Николов пътува към пожара и ще координира от място в действията на екипите.

България


Още по темата

 • Пожарът край бургаското с. Изворище е овладян

  Пожарът край бургаското с. Изворище е овладян

  Овладян е пожарът между бургаските села Банево, Изворище и Миролюбово. Огънят обхвана голяма територия между селата, където има и вилни зони, ...
  6.08.2017
  647
  1
 • Изворище пак пламна

  Изворище пак пламна

  Пожар е обхванал иглолистна гора в района между селата Изворище, Миролюбово и Баново, предупредиха от МВР. На място са пожарни екипи и служители ...
  5.08.2017
  604
  0

Напиши коментар:


Публикувай