543 1

Сайтът на европредседателството ще струва 70 000 лева

Порталът на Председателството на България на Съвета на ЕС е по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС

Константин Карагьозов

Порталът на председателството на България на Съвета на ЕС ще струва 70 хил. лева без ДДС, обяви официално МБПСЕС 2018.

Техническото задание за разработването на портала е съобразено с "Правилата за извършване на проверки на предложения за проекти и дейности, удостоверяване на съответствието на технически и функционални задания за провеждане на обществени поръчки за разработка, надграждане или внедряване на информационни системи или електронни услуги и за реда за изпращане на данни от административните органи", казват още от институцията. Изграждането на портала ще бъде съобразено и с изискванията на Закона за електронно управление и е преминало през одобрение от Държавна агенция "Електронно управление".

Разработването на техническото задание за портала на Председателството е по образец и по изискванията на Генералния секретариат на Съвета на ЕС, обясняват още от министерството.

В обявената цена на обществената поръчка ще влезе разработване на уебсайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг.

Към момента на www.eu2018bg.bg се намира страницата на МБПСЕС 2018, от 1 декември на същия адрес ще бъде разположен порталът, като единствен официален сайт на Българското председателство. Сайтът на Министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Информацията, която дадоха от МБПСЕС 2018 за портала е, че страницата на председателството ще е на четири езика - български, английски, френски и немски, и ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания. В портала ще се публикува официална информация със свободен достъп.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Планувано е сайтът да дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг. Мобилното приложение ще допълва ролята на сайта на основен източник на информация за председателството и ще бъде удобен "инструмент" за пълното проследяване на събитията в календара на председателството, казват още от МБПСЕС 2018.

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17.30 часа на 24 август.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Радо
    Отговор
    1 20:27  23.08.17
    Да няма случайно печатна грешка? 70 бона много малко ми се чини - виж 700К или 7 милиона по-правдоподобно ми звучи.

Напиши коментар:


Публикувай