485 3

Пациентите ще получат код за достъп до електронните си досиета

Уникален код за достъп до електронно медицинско досие ще има възможност да получи от днес безплатно всеки, потърсил услуга от районна здравна каса

Маргарита Илиева

Пациентите ще получат код за достъп до електронните си досиета

Уникален код за достъп до електронно медицинско досие ще има възможност да получи от днес безплатно всеки, потърсил услуга от районна здравна каса, пише "Дарик".

С въпросния код желаещите ще могат да проверят дали отразените им в личното досие дейности са действително извършени.

Така, ако се констатира разминаване в данните в досието, пациентът може да подаде сигнал в касата, а тя от своя страна – да извърши проверка и да информира за резултатите от нея здравноосигуреното лице.

От касата допълват, че с това поставят началото на кампания за засилване на обществения контрол върху изразходването на парите за здраве.

Кодът може да получи всеки, посетил районна каса за заверка на рецептурна книжка, за подаване на документи или за получаване на протоколи за скъпоструващи лекарства.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • someone
  Отговор
  1 13:40  28.08.17
  пак разкарване като идиот , от НЗОК имам издаден ПИК ( Персонален индификационен код ) , не виждам защо за една друга услуга трябва да вадя втори , поредното бг малумие.

  Коментиран от #2

 • Пеньо
  Отговор
  2 15:08  28.08.17

  До коментар #1 от "someone":

  Да, ще се побъркаме от кодове. Отивам на работа, код на алармата, код на компютъра, код на работната програма, код на пощата, кодове на артикули.......В къщи същото, че ако закъснея жената ми иска парола на вратата!

  Коментиран от #3

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  3 13:32  30.08.17

  До коментар #2 от "Пеньо":

  Това е, щото сме секретни... Който си "провери" "здравното досие" или ще гледа като теле, или ще се чуди за него ли иде реч. Бе, не е за всеки тая работа. Само за "посветени" ;)

Напиши коментар:


Публикувай