1 051 3

Идея: Швейцария да прави одит на Комисията за борба с корупцията (ВИДЕО)

Димитър Делчев
Димитър Делчев
Светослава Ингилизова

Представете си една фасада, на която пише "ние ще се борим с корупцията", а зад нея е пълно с вратички, които пускат в самата сграда политическото влияние. Един орган, призван да се бори с корупцията между депутати, министри, кметове, общински съветници - ако върху него има политическо влияние, той няма да изпълнява функциите си. Това каза пред ФАКТИ Димитър Делчев от Движение България на гражданите.

"Какво по-хубаво от това Швейцарският орган за борба с корупцията да дойде веднъж на 24 месеца и направи обстойна проверка на дейността на нашия орган. Това от една страна ще покаже дали закона работи, ще даде и много предложение за по-добро функциониране", коментира бившият депутат.

Според Делчев председателят на органа за борба с корупцията трябва да бъде почтен човек, назначаван поне от две институции, защото една може да бъде лесно овладяна от определена политическа сила. Ако той си върши работата, управляващите няма да го харесват, посочи той.

Той посочи, че е сред номинираните кандидати за председател на ДБГ. На 30 септември на съвет на партията ще стане ясно кой ще е новият председател.

Подробен анализ на предложените антикорупционни закони а ГЕРБ и БСП вижте в разговора с Димитър Делчев:

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Anonimus
  Отговор
  1 16:02  30.08.17
  Това е страхотна идея,но нещо ми подсказва,че нашите няма да го допуснат ,защото ще излязат много кирливи ризи на показ.
 • гост
  Отговор
  2 16:09  30.08.17
  Колкото допуснаха рефендума толкова и това ще допуснат. А не трябва да се забравя, че одита дава предписания, които от своя страна не са задължителни и пак ще минат през НС, където лесно може да се отменят. Препоръките дори и да констатират злоупотреби, което вероятно ще стане, то няма кой да ги санкционира, защото одита не е такъв орган. Само ще каже има корупция, променете това и това, влиза в НС и тумпаците го отхвърлят с мнозинство. И точка. Данъкоплатецът поема милионите разходи по врътката, а резултат нулев.
 • Гост
  Отговор
  3 17:42  30.08.17
  тия доклади ги знаем, то ще пише едно, след дълго мъдрене при нас ще стигне друго, 1/2 ще бъде засекретено и кервана ще си върви....

Напиши коментар:


Публикувай