2 538 9

Плъхове нападнаха столичен квартал

Общината обезпаразитява двойно повече

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Столичният квартал „Бъкстон” беше нападнат от плъхове. Живеещите се оплакаха дори от нападения над деца от гризачите, съобщи Би Ти Ви.

Според живущите напастта не е рядкост и проблемът е от години. След започването на ремонта на бул. „Тодор Каблешков” неканените гости освен повече, са станали и агресивни.

10-годишно момиче било нападнато от гризач, докато се разхождало и играело с приятелки. Малката Стаси сподели, че гризачът я е ухапал и одраскал, а с ритник тя успяла да го отблъсне.

Въпреки че все още е малка и не разбира какви болести и проблеми може да й донесат, детето се страхува, когато е навън само, споделя майка й Николета.

Случаят на Стаси не е единствен. Десетки жители се оплакват от гризачите. Според тях, освен в района на река Боянска, вече са започнали да влизат във входовете на блоковете, дори и под колите.

Кънчо Кънев, зам.-кмет на столичния общински район „Витоша”, коментира. че е наясно с проблема и вместо 2 пъти в годината, вече обезпаразитяват двойно повече. Два пъти през пролетта и още толкова през есента, а след последния сигнал е направено още едно обезпаразитяване на района около река Боянска.

Ако проблемът и този път не се реши, ще се търсят и други по-генерални решения. До края на другата седмица се очаква и целият район „Витоша” да бъде обезпаразитен.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • САП
  Отговор
  1 09:15  02.09.17
  Еми не искате бездомни кучета и котки ловите ги и в приюти. Не искате отрови. Природата не търпи празно. Като няма кой да ги яде плъховете те ядат каквото им падне.

  Коментиран от #3, #4

 • onq s konq
  Отговор
  2 09:18  02.09.17
  Обезпаразитяването си е абсолютен т...к и плъховете си разказват вицове за него.Единият начин за справяне е да се плаща за предаден убит плъх в определени пунктове,което обаче може да подтикне народните маси да започнат да си ги отглеждат с цел обогатяване.Другият вариант е един самосвал змии.Тъй като змията не може да функционира на студено особено като падне снега,трябва предвидливож да се оборудва с топли дрехи и шапка-ушанка.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 09:34  02.09.17

  До коментар #1 от "САП":

  В България няма приют за котки, а кучетата не ловят плъхове. И котките не ловят, защото малоумни лелки-хранителки почасово им сипват блажнотии и ги угояват качествено. Нахранен марок поганци не лови.

  Коментиран от #6

 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 10:05  02.09.17

  До коментар #1 от "САП":

  Майка зайка живее в мазето на 19 бл. Ще ги излови за седмица ако се е окотила пак и за по малко иначе -брашно с гипс мешано и да си купят противогази след това жителите.

 • Цар Плъх
  Отговор
  5 11:14  02.09.17
  Предлагам преименуване на квартала в Плъхстон или Ратстоун за да сме по-модерни.
 • САП
  Отговор
  6 11:51  02.09.17

  До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

  Имах в предвид за приютите за вечен покой (трепане) По въпроса дали кучетата ловят плъхове, определено ловят плъхове и мишки, но не са особено добри. Глада какво ли не прави. И не всички породи кучета го правят, основно по дребните(териерите са една от тях, и мисля, че са специално селекционирани за това). С големите плъхове (към 20см без опашката) котките много трудно се справят. Тях обикновено ги морят кучетата или едрите котараци. Но от котарак да лови много мишки не чакай засити ли се спира. Само котките ловят нон-стот те имат кого да хранят. Това хранене на бездомните кучета от възрастните хора го намиран за грешно, защото ги учи на лоши неща. За нахранените кучета и котки си прав, че не ловят нищо.

  Коментиран от #8

 • ьдтуй
  Отговор
  7 17:57  02.09.17
  Дано нападнат и останалата част от "столицата".Така селския "кич" ще изчезне веднъж и завинаги.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  8 21:19  02.09.17

  До коментар #6 от "САП":

  Имам няколко ягдтериера, през 10 дка двор не може да мине нищо живо ако се отвържат, сега им направих хубава телена мрежа около питомника. Аз визирам уличните бълховози-те плъхове не ловят. В полето е пълно с полевки, там е широко и лисици и чакали ги ловят, но в градска среда помияр да хване плъх-забрави. Инче има 100 начина да ги умориш, но после вонята е епична.
 • Роман дизел
  Отговор
  9 22:41  02.09.17
  Кмета на района да гледа "Умно село".

Напиши коментар:


Публикувай