1 696 7

Тарикати блокират аварийна лента, бавят линейка с 1-годишно

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Светослава Ингилизова

Абсурдна ситуация по време на задръстване около километър 68 на магистрала "Тракия" в района на разклона за Велинград. В Километричното задръстване вчера заради две верижни катастрофи, е попаднала линейка с дете на 1 година, съобщи "Трафикнюз".

То е трябвало да стигне до спешно детско отделение в столицата. Заради шофьори, които са блокирали аварийната лента, това се оказва мисия невъзможна. Любителско видео е запечатало опитите на водача на реанимобила да си проправи път между колите, но това му отнема ценно време.

"При две катастрофи, с един загинал, дете на 1 година не може да стигне до болница заради тарикати", казва авторът на видеото.

От МВР припомнят:

„Аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение – линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент. Ползването й от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо."

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  1 09:23  05.09.17
  Като няма наказания, така ще е. За такива тарикати, един "снегорин" и директно с греблото в шанеца. После и една хубава глоба и да видим после дали ще има тарикати.
 • Йонов
  Отговор
  2 09:24  05.09.17
  Еми блокират я, защото няма КАТ да въведе ред. Наглеците няма да се променят. За това има органи, които трябва да следят за спазването на закона вместо да се крият с радарите в храстите. За този проблем се тръби цяло лято и нищо...
 • гост
  Отговор
  3 09:38  05.09.17
  KAT сваля номерата от видеото и ги наказва солидно. После се пуска интервю със всички замесени и се обяснява как и защо са получили глобите. Другите наглеци ще се замислят дали ще задръстят лентата или не. Вижте в чужбина какво става на магистрала с гъсто подредени коли, как правят пролука на линейката, без тя да спира или дори да намаля. Това е култура на поведение на пътя, у нас я няма, защото ги няма КАТ и всеки си прави каквото иска и както иска. Мигач, дтско столче, телефон, техническа изправност и предимство са ненаказуеми, защото самите органи на реда, макар и да е спорно това наименование, казват че не се занимават да правят актове за това.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  4 09:51  05.09.17
  Бесило
 • Гост
  Отговор
  5 09:56  05.09.17
  е нали и сега имало глоба за каране в аварийната лента, май 20 или 50 лева беше, която нашият твърдеше че не е стряскаща и затова искаха да я вдигат на космическа. Въпросът ми е - колко от тези са глобени с педесетачка?
 • Гоуст
  Отговор
  6 09:57  05.09.17
  Аз се уморих да се ядосвам ежедневно на всяка новина и на тарикатите в Булгаристан. Писна ми. Дори в "Дивия запад" има повече ред отколкото тук!
 • КАТ
  Отговор
  7 10:19  05.09.17
  Вместо родните политици да си правят опознавателни обиколки на граничната ограда, да изпратят хеликоптера за спасяването на човешки живот.

Напиши коментар:


Публикувай