726 3

В Босилеград пропищяха от проблемите с обучението по майчин език

За обучението по майчин език за учениците в Босилеград са необходими 15 учебника за началното училище и 7 учебника за гимназията

Стефанаки Йоанис

В открито писмо до образователните институции у нас и в съседна Сърбия директорът на гимназията в Босилеград Антон Тончев призовава за решаване на проблемите с обучението по майчин език в учебното заведение, съобщава БНР.

Осигуряването на учебници на български език за учениците в Босилеград се бави от години.

За обучението по майчин език за учениците в Босилеград са необходими 15 учебника за началното училище и 7 учебника за гимназията. Превеждането им започнало през 2015 г., засега обаче учебници за занятията в самото училище и гимназията няма. За 7-и и за 8-и клас в началното училище и за 9-и клас в гимназията в Босилеград изобщо липсват учебници.

В горния курс да изучават български език са записали десет средношколци в 9-и клас, десет - в 10-и клас, четиринайсет - в 11-и клас, и девет в 12-и клас. Те учат по записки от преподаваното им от учителите.

В края на месеца в Босилеград се очаква посещение на представители на комисията по образованието в Народното събрание и на експерти на просветното министерство, пред тях проблемите с учебниците и обучението в училището и гимназията в Босилеград ще бъдат поставени за неотложно решаване.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Почитател на знаещите
  Отговор
  1 17:10  23.09.17
  Толкова ли е трудно министерството на образованието да поеме тази грижа?

  Коментиран от #3

 • ВМОРО
  Отговор
  2 19:10  23.09.17
  Управниците открай време са абдикирали от нашите сънародници в Албания, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна.
 • незнайко
  Отговор
  3 11:24  26.09.17

  До коментар #1 от "Почитател на знаещите":

  Не е трудно, но от там няма какво да се открадне !!!

Напиши коментар:


Публикувай