730 8

„Пирогов“ не е бърза помощ

От 1 октомври стартира докторски триаж, чрез който двама специалисти с по 12-часови дежурства ще насочват пациентите към кабинетите

Венцислав Михайлов

„Пирогов“ не е бърза помощ. Не е работа на специалистите от болницата да напускат кабинетите си и да оказват спешна помощ. Това заяви директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

В студиото на „Денят започва“ по БНТ той коментира казуса с блъснатия мъж в района на болницата.

Съществуващите наредби регламентират кой има право да оказва бърза помощ, а болницата не разполага с необходимо за целта оборудване. Мястото на инцидента е натоварено кръстовище и това не е първият подобен случай. В момента пациентът е настанен в лечебното заведение в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и кръвоизлив. Мъжът е под лекарско наблюдение, уточни проф. Асен Балтов.

Той коментира, че от 1 октомври стартира докторски триаж, чрез който двама специалисти с по 12-часови дежурства ще насочват пациентите към кабинетите. Лекарите ще бъдат на входа на болницата и един от двамата ще може да иде до мястото на произшествието, за да види случая. Така ще има готовност по най-бързия начин да се реагира.

Специалистите ще извършват консултация, но няма да имат право да извършват дейности по преместване в случай на подобни инциденти. „На ден минават по хиляда пациенти в болницата, така ще се въведе ред в хаоса“, посочи шефът на „Пирогов“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Червен кръст
  Отговор
  1 09:29  25.09.17
  Ти си търгаш
 • Грую
  Отговор
  2 09:35  25.09.17
  Трябва да ти кажа, че в България никой не е това, което му се налага да върши или за да получи скромно за да не кажа мизерно възнаграждение или в другият вариант въобще да не получи нищо по причина, че някой е откраднал или хайде "усвоил" вече парите, а пък работата или не е свършена или поне не както трябва поради лоша организация, некомпетентност, некадърност и т.н. все по-популярни качества сред различните професии в България.
 • Emo
  Отговор
  3 09:42  25.09.17
  Моля лекарите да не се правят на Гюро Михайлов. Няма пост, няма забрана за ненапускане на кабинета си в работно време. Има лекарска етика. Може един лекар само или мед. сестра да излезе и да помогне с каквото може. Та все пак човек се намира в критично състояние. Но ние не смИ от тука как Сийке.....
 • ГОСТ
  Отговор
  4 09:56  25.09.17
  Може да не му е работа да напуска кабинета, но е негов ДЪЛГ. Или тази дума им е чужда?

 • Kana
  Отговор
  5 10:10  25.09.17
  ЗДАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА ДЪДЕ МИСИЯ, А НЕ ПЕЧАЛБАРСТВО!!!
 • ТНТ
  Отговор
  6 12:39  25.09.17
  "Професоре", ами ако това беше синът ти, а?
 • един
  Отговор
  7 12:27  27.09.17
  Не е бе, като цяло всички медицински лица в България са престъпници и убийци! Първата молитва на българина като стане сутрин е, да не се налага да ходи на лекар :D окрадохте всичко, даже и бинтовете крадете, подписвате пациентите, с една лична карта пращате цяло село на изследвания - вие опропастихте цялата ни здравна система...

  Коментиран от #8

 • бизнес здраве
  Отговор
  8 16:48  27.09.17

  До коментар #7 от "един":

  Убийци в бели престилки но.... законни

Напиши коментар:


Публикувай