Last news in Fakti

29 Септември, 2017 09:57 1 569 11

Жена почина след размотаване по болници

  • жена-
  • болници-
  • размотаване-
  • смърт-
  • пирогов-
  • вма

Починалата жена е била отпратена от "Пирогов" във ВМА

Жена почина от сепсис, след като е била отпратена от "Пирогов" във ВМА, където пък е преминала часове изследвания, а лечението ѝ е започнало едва на следващия ден, предава Нова телевизия.

За случая съобщили близки на жената, след като стана известен друг случай на мъж, отпратен от "Пирогов", който по-късно е починал.

67-годишната Петя Илиева рязко се почувствала много зле.

Дъщеря ѝ Юлия Бочукова разказа, че майка ѝ е имала по тялото си нещо като пъпки със съсирена кръв, била е трудноподвижна и неадекватна, имала е болки в крайниците, говорела е завалена и дишала тежко.

Това се случило на 30 август.

Няколко дни преди това жената се оплаквала от болки в кръста и е диагностицирана с дискова херния.

Около полунощ Юлия откарала майка си в "Пирогов". Там ѝ измерили кръвното.

Оказало се, че е много ниско - 80 на 40, затова лекарката поискала да купят от вендинг машината до кабинета кола и айрян, за да ѝ се вдигне кръвното.

През цялото време Юлия разговаряла по телефона с брат си Людмил, който е спешен лекар в САЩ с дългогодишен опит.

Той веднага разпознал, че става дума за сепсис.

От "Пирогов" обаче ги отпратили, като казали, че не могат да приемат жената, защото при тях няма дежурен невролог.

Вместо това ги насочили към ВМА, а в документацията написали диагноза "болки в кръста".

Юлия откарва майка си във ВМА.

"Започнаха да ги размотават от етаж на етаж. Правиха ѝ рентгенови снимки на белия дроб, което беше абсолютно ненужно. Аз вече бях толкова отчаян. Неврологът нямаше хабер за какво става въпрос", разказва Людмил.

Той на няколко пъти опитал да каже на лекарите каква е диагнозата, но те не поискали да разговарят с него.

"В отчаянието си написах диагнозата и какво трябва да се направи в SMS. Това, което ми беше предадено, е, че съобщението мога да си го навра някъде и че в България нещата не стават по този начин", допълва той.

Петя е приета в интензивното отделение около 3 часа сутринта, а на следващия ден започнало лечение с антибиотици.

Людмил, който видял резултатите от изследванията, обяснява, че на следващия ден фазата вече е била толкова напреднала, че тя не е можела да бъде спасена.

В коментар по случая от "Пирогов" обясняват, че нямат дежурен невролог и затова насочват пациентите към болници, в които има.

"Ако това се случи в Америка и пациент в септичен шок е препратен от болницата, този лекар на следващия ден няма да практикува, ще бъде осъден и няма никога повече да види пациент през живота си", казва Людмил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен ястреб

    1 6 Отговор
    Е без да и направят изследвания от какво за я лекуват?

    В болниците имаме лекари а не врачки!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЗЕВС

    3 1 Отговор
    Здравния министър трябва незабавно да си даде оставката. Тая кочина на здравеопазването трябва да се изчисти от всякакви боклуци! Колко човека трябва да платят с живота си за да се вземат мерки?
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 0 Отговор
    В бг било много хубаво да се живеее..хахаха успелите българи ше се вйрнат моментално като прочетат това хахаха
  • 5 ЗАПАДНИ ЦЕННОСТИ

    3 0 Отговор
    При СОЦА това чудо го нямаше !
  • 6 1234

    3 0 Отговор
    Да се забрани на болниците да връщат болен човек .Да го прегледат да му дадат първа помощ пък ако не е за тях после да преценят в коя болница да го преместят ,ако тази не е за неговия слечай,НО всяка болница да е задължена да оказва първа помощ при всеки един случай на поподнал в района и нуждаещ се от помощ ЧОВЕК !!!! не животно ЧОВЕК.
  • 7 Трябва

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ИСТИНАТА ЩЕ ВИ Я КАЖА:
    ОТ МОЯ ЛИЧНА ПРИЯТЕЛКА ИНФЕКЦИОНИСТ :
    ВСЯКА БОЛЕСТ ИЛИ НЕРЕДНОСТ В ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е ПРИЧИНЕНА ОТ МИКРООРГАНИЗЪМ В НАС!
    Това е истината която тя с голям зор ми сподели!
    Колко болни пациенти а всички доктори здрави???????
  • 8 Трябва

    0 0 Отговор
    http://transmedbg.com/info/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-i/
  • 9 Слаба държава

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Истината е че всички болести и ракове идват от нелекувани инфекциозни болести, но лекарите ви в България не търсят инфекции когато боледувате а казват абе то има опасен грип!!
    Да ама Не!
    Болести като, ку треска, лаймска болест, марсилска , конго треска и много други инфекции който не се лекуват в първа фаза,те стават хронични и при стрес, вирус, работа или притеснения, те се хранят с нашияте витамини Д и Б 12, след което вие се заразявате с още повече инфекций и вируси, придобивате хронична умора и след години ХОП-ДИАБЕТ!!! ХОП-РАК, ХОП- ПОДАГРА!
    ТОВА Е ИСТИНАТА, БОЛЕСТИТЕ ИДВАТ ОТ НЕЛЕКУВАНИ ИНФЕКЦИОЗНИ БОЛЕСТИ, А ЗАРАЗЕН ЧОВЕК Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА ЗАБОЛЕЕ ОТ СЕРИОЗНИ БОЛЕСТИ. ДА НО В БЪЛГАРИЯ ИНФЕКЦИОНИСТИТЕ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ, ПЪК И ПОСТОЯННО НЕ СА НА РАБОТА? НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ОТКРИЕШ?
    И ГОВОРЯР САМО НЕ ЧЕТЕТЕ В ИНТЕРНЕТ, НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТЕЛЕВИЗИЯ ТАМ САМО ГЛУПОСТИ ЗА ПАРАЗИТИ ПИШАТ.
    ДА АМА НЕ!!!!!!!
    ПРОЧЕТЕ В ИНТЕРНЕТ ЗА ХАПЧЕТО ЗЕНТЕЛ-ZENTEL-ИМА УПЪТВАНЕ ПРОЧЕТЕТЕ И ТЕ ТАМ ХОРАТА СА НАПИСАЛИ ЗА ПАРАЗИТИТЕ, ДА НО НАШИТЕ ЛЕКАРИ ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ТВЪРДЯТ ЧЕ НЯМА ТАКИВА РАБОТИ И ЗАЩО ХАПЧЕТО НЕ СЕ ОТКРИВА В БЪЛГАРИЯ.
    НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ЗАРАЗЯВАТ ОТ ХРАНИТЕ ИЛИ НА УЛИЦАТА И СЛЕД ГОДИНИ ПОЧВАТ ПРОБЛЕМИТЕ И СЕ ЧУДИМ ОТ КЪДЕ ДОЙДЕ ТАЗИ БОЛЕСТ?
    Истината е че в България всичко е пари и мафия независимо че сме човеци парите са на първо място пред ЖИВОТА НИ!!
    ДАНО НЯКОЙ ОБЪРНЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ НА ТОВА И ДА БЪДЕ ПРОЧЕТЕНО ОТ ПОВЕЧЕ ХОРА ЗАЩОТ
  • 10 Трябва

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: http://lubopitko-bg.com/paraziti.html
    Ето тука е написано, или и това са глупости???
  • 11 истина

    0 0 Отговор
    Не навсчкъде по света е забранено търсенето на ку-треската от медицински оргснизации повече от 50 години, тя води до алцхаимер, диабет, множествна склероза, артрити, рак, астма включително и спин или така наречената още органна недостатъчност, пневмония, колит после гастрит и накрая рак, лимфом, удар, инсулт, ДЦП, парализи, инфаркт, паркинсон и всички болести, само че всеки развива различна болест и затова никой не си е и помислил че причината е от една и съща грам отрицателна бактерия.
    диабет тип1=лаймска болест
    диабет тип2=ку-треска
    те отключват всички автоимунни заболявания, до 20 години след заразата.
    другите вируси и бактерии са в тялото ни, те не се отключват ако нямаш грам отрицателна бактерия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове