633 2

Цонко Цонев призова Йончева да "разследва" и в Каварна

Светослава Ингилизова

Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки, съобщи Нова тв.

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова Елена Йончева от БСП след Хасково да разследва и наследничката му Нина Ставрева. В профила си във фейсбук, бившият кмет разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

„За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключителна близка до Живко Мартинов – Суджука”, обясни Цонев. Илиева след това станала заместник-областен управител, след което е уволнена.

Цонев обясни, че друга роднина на Ставрева, която по негово време е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Според Цонев има и много назначения без конкурс.

„Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари”, заяви Цонко Цонев.

Според бившият кмет има още много съмнителни назначения в общината.

Добрич / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДЯДО
  Отговор
  1 09:08  02.10.17
  Айде Лени йощ Йончева да видим дали ти стиска и срещу твоя отбор да риташ ?
 • Гнида
  Отговор
  2 09:41  02.10.17
  И не само , има и фенове на суджука , както прочетох ......

Напиши коментар:


Публикувай