1 355 6

Каракачанов: Цели села с бебетата имат ТЕЛК

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов
Светослава Ингилизова

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов направи специално обръщение по повод увеличението на минималната пенсия, която от вчера е 200 лв. Министърът на отбраната отново коментира и резерва, който според него се крие в инвалидните пенсии.

Ето цялата му позиция:

"От днес, 01 октомври 2017 г., минималната пенсия в България е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение след встъпването на Обединени патриоти в управлението. Една от основните ни битки на ВМРО от години е повишаване доходите на българското население. Като лидер на ВМРО - Българско национално движение от много години подчертавам факта, че една от най-онеправданите групи в България – българските пенсионери, е поставена в недопустими социални условия. Ето защо е важно отново да обърнем внимание, че дългогодишната ни битка за правата на нашите майки и бащи пренесохме и по време на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет с ПП ГЕРБ.

Благодарение на това над 800 хил. български пенсионери днес ще почувстват реално промяната в своя жизнен стандарт. Зная, че това е недостатъчно. Разбирам го и съм наясно, че ние носим отговорността политиката за повишаването на доходите да продължи. Поради тази причина и за миг няма да спрем да полагаме усилия за ограничаване мащабното източване на пенсионната система посредством фалшиви инвалидни пенсии.

Инвалидните пенсии в България взимат около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние. Погледнете само феноменът инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях. Това, заедно с раждаемостта в гетата, се е превърнало в бизнес за цели родове. Недопустимо е! Така се ограбват и хората в наистина неравностойно положение, както и пенсионерите.

Подчертавам, че тук говорим за онези стотици хиляди хора, които съзнателно лъжат държавата и източват пари от хазната без никакво правно, а още по – малко морално основание. Те живеят на гърба на хората, които имат реални увреждания и ядат от пенсиите на нашите майки и бащи. Подчертавам, че тук не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се. Ето защо искам да знаете, че вече са в ход реални действия в тази област. Пресичането на подобни измами ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева. Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество. Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт. Стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността.

Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет. Споразумяхме се за чувствително повишаване на учителските заплати, настояваме за такова и в сферите на отбраната и сигурността. Вярваме, че поетият курс на правителството за намаляване на контрабандата, източването на ДДС и спирането на инвалидните и социални измами, ще позволят този процес да се пренесе и в други области.

Да живее България!"

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БРАВО
  Отговор
  1 11:05  02.10.17
  БРАВО !!! ДОГОДИНА ПЕНСИЯ 300 ЛВ.
 • ДО ДВЕ ГОДИНИ 400 ЛВ ПЕНСИЯ
  Отговор
  2 11:07  02.10.17
  ДО ДВЕ ГОДИНИ 400 ЛВ. ПЕНСИЯ !!! ИНАЧЕ НЯМА В ПАРЛАМЕНТА !!!
 • Стига права и свободи,има и задължения!!
  Отговор
  3 13:21  02.10.17
  Само пълна ревизия на инвалидните пенсии,всички маймуни който са взели фалшиви инвалидни пенсии,включително и подкупните лекарски комисии да си получат полагаемото,затвор и връщане на откраднатото.Стига вече сме си затваряли очите,с парите на Българите се нароиха милиони търтей с права гарантирани от еврогейските НПО.
 • Кроки.
  Отговор
  4 08:40  03.10.17
  ТЕЛК. Означава трудово експертна лекарска комисия , те преценяват кой да получава инвалидна пенсия , така че този който я получава няма вина , както и лекарите .

  Коментиран от #5

 • ТнТ
  Отговор
  5 10:06  03.10.17

  До коментар #4 от "Кроки.":

  С две думи твоето решеине на проблема е, че нито тези дето крадът от останалите (да точно това е кражба) нито тези които са направили това възможно не носят никаква отговорност? Браво, тогава защо изобщо плащаме осигуровки и ни правят удръжки за пенсии???
 • ИСТИНАТА
  Отговор
  6 13:42  03.10.17
  ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние. Погледнете само феноменът инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях. Това, заедно с раждаемостта в гетата, се е превърнало в бизнес за цели родове.

Напиши коментар:


Публикувай