Last news in Fakti

4 Октомври, 2017 09:42, обновена 4 Октомври, 2017 10:43 4 713 26

Бойко Борисов: Без роднински назначения във властта (ВИДЕО)

  • кум гейт-
  • кумгейт-
  • делян добрев-
  • бойко борисов

Не водя война с президента, аз и той сме първи цигулки, Нинова и останалите - беквокали

БСП винаги се е стремила към властта. Тя им е гарантирала пари. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция.

"Ние сме длъжни да покажем, че оставката е морален акт. Разговарях с Делян Добрев. БСП се опитват да унищожат един човек с добре подбрани истини. За съжаление не се обсъжда как се управлява града", уточни премиерът.

Той припомни, че през 2009 г. ГЕРБ е взел властта с обещанието да не назначава роднини във властта.

"Да видим финансовият ни министър Владислав Горанов.

Той уволни жена си от финансовото министерство, когато влезе във ведомството. Той го направи, за да не го атакуват.

Да ви припомня за моята сестра, която е лекар. Дъщеря ми също не я назначавам", припомни Бойко Борисов.

Затова Делян Добрев трябва да подаде оставка и да си търси правата.

"До дни ще събера партията и да видим къде има назначения и ще решаваме какво да правим", отбеляза премиерът.

Премиерът даде пример със себе си и със собственото му подаване на оставка.

Той отбеляза, че партията желае Делян Добрев да остане на поста си и допълни, че е редно кметът на Хасково също да подаде оставка и да се проведат кметски избори. Премиерът обаче отбеляза, че кметът на Хасково Добри Беливанов има право да не го прави и въпросът е морален избор.

Премиерът припомни, че той не води война с президента Румен Радев. Винаги обсъждаме с държавния глава визитите в чужбина. България трябва да излъчва стабилност, отбеляза Бойко Борисов.

По една тема – за самолетите, в очите съм му казал, че тя ще се обсъжда в парламента.

Пари трябват за заплати, пенсии, болници, влакове, училища, отбеляза Бойко Борисов.

Готов съм да се извиня на Румен Радев, ако член на кабинета е атакувал или обидил държавния глава. Аз самият съм усетил от президента респект и уважение. Винаги съм твърдял, че най-лошият мир е по-желан от най-добрата война, отбеляза Бойко Борисов.

Когато си служиш с факти, истината е най-доброто, което човек може да казва.

Президентът Радев може да ме държи отговорен,

ако мой министър или аз сме говорили по начин, който уронва неговия престиж. България е парламентарна република, припомни министър-председателят.

Той призова за такт и внимание, защото всичко може да се счупи. В момента Балканите са пример как нещата могат да се развиват стъпка по стъпка с такт и внимание.

Да попитаме как в БСП приемат да имат депутат, който е осъден за купуване на гласове. Този човек седи в тяхната парламентарна група и пише закони. Затова ние сме длъжни да покажем морал. Оставката е такъв акт. Тя реже кърваво месо от партията, но това е единственият акт партията да оцелее.

Няма да искаме импийчмънт за президента. Колкото е опасно да падне кабинет, толкова опасно е и да падне държавният глава. Това е много опасно за държавата. Оттук казвам: пожелавам на Румен Радев втори мандат, защото това ще гарантира сигурност и стабилност. Не ме интересува този пост, каза Бойко Борисов.

Министър-председателят коментира и скорошните събития в Каталуния и как сърбите реагираха на случилото се. На въпроса на журналист относно това, че наскоро сръбският президент Вучич обвини ЕС в двоен стандарт покрай събитията в Каталуния и припомняйки, че в Косово бе обявена независимост, а сега – не, при аналогична ситуация, Борисов отговори следното:

"Действително в Сърбия са огорчени от позицията на ЕК спрямо събитията в Испания. За големите обаче войната в Косово има различни точки. Вчера казах на Вучич – единственият начин е той, Прищина, Косово и Сърбия да забравят за случилото се, да не си гледат границите, колкото и трудно да е това. Нека не бъркат в тази рана отново. Връщайки се към проблема „Косово“ ще се отдалечат от европейските перспективи, към които се стремят", бе позицията на Борисов.

Връщайки се на вътрешните проблеми, Борисов коментира и ситуацията със завода "Дунарит", макар и лаконично.

"Дунарит" си произвежда и си продава. Утре или вдругиден лицензът им ще бъде върнат.

На журналистическо запитване дали лидерът на ГЕРБ свири в "една тоналност" със своя заместник - Цветан Цветанов, Борисов отговори по култов начин.

Президентът си е първа цигулка в президентството, аз съм първа цигулка в правителството. Двете цигулки свирят в един тон. Корнелия Нинова, Елена Йончева и останалите са беквокали. Те имат друга роля в парламента. Останалите певци да ги оставим настрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 манол

    47 7 Отговор
    Брей, брей, брей -ще речеш, че тиквата не се е стремяла към власта, щот не му е гарантирала пари

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 mediator37

    49 6 Отговор
    Никак не обичам, когато ме правят на глупак.
    Финансовият му министър уволнил жена си от министерството- рукоплескания! И тя, милата, останала гладна и жадна и никой друг гербаджийски министър не й е дал добре платена синекура.
    Прави се по следния начин. Двама шефове сме от ГЕРБ, аз назначавам твоята жена (не ми е роднина), ти назначаваш моята (не ти е роднина) и ето така НЯМА РОДНИНСКИ НАЗНАЧЕНИЯ.
    Защо ни правят на идиоти, не мога да разбера. Един нормален конкурс за назначения не се е провел в общини и министерства. Кандидати, с които съм говорил още преди първия писмен изпит вече знаят имената на тези, които комисията ще назначи и така и става. И с конкурси и без конкурси- кочината е пълна и миризлива.
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 6 Отговор
    То с тиква милиардер дома остава и да назначи щерка си да работи хахахах
  • 5 Малофеев

    9 24 Отговор
    Милярдер е единствено руския ти началник, който плаща да клатите държавата с лъжи и внушения.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Добрев

    8 34 Отговор

    До коментар #1 от "манол":

    Тиквата ви чисти ла.ната вече 7-8 години, затова хората го гласуват, щото ви знаят. ................ ако не е Тиквата ще плувате във собствените си фекалии
  • 8 Варна

    27 1 Отговор
    Каквото било било! - От утре никакви роднини! :-)
    (Те вече всички са назначени) От утре ще назначаваме само приятели и роднини на нашите приятели.
  • 9 Луд

    22 1 Отговор
    Оправям апел към Американското посолство да изпращат всички луди с картечници и пистолети от САЩ и да ги разположат в района на МС и Парламента и да ги оставят да се налудуват
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хуясалия

    27 4 Отговор
    Нищо достойно няма у вас герб
  • 12 Being

    14 2 Отговор
    Борисов откри топлата вода, ликувай народе!
  • 13 Къртев

    2 1 Отговор
    :big_142
  • 14 Гост с име

    3 15 Отговор
    Е в държава дето всички сме роднини когото и да назначиш все си в конфликт. Ама йончева дето маза яко покрай гея и Курнелия да ми говорят за шуробаджанащина... Тц тц тц. Айиде моля.
  • 15 onq s konq

    9 2 Отговор
    Праф е човека!И ас съм рода с него макар и по много далечна линя па работа у фантастико а не у парламента !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гостенин

    5 0 Отговор
    Не вярвам.
  • 18 Дон Чворлеоне

    7 0 Отговор
    Ами да назначат мен. Аз не съм им роднина. Само Кръстник.
  • 19 Гостенин

    10 0 Отговор
    Премиера ако се ровне в аерогарата лошо ще му стане.Роднина до роднина.
  • 20 Бесен Язовец

    12 0 Отговор
    Безочлив човек и изключително нагъл гьонсурат който лъжата я няма за нищо подлец и лицемер без достойнство е Б.Б
  • 21 Приказки из под тиквените филизи

    11 0 Отговор
    "Без роднински назначения във властта "
    'Ся ще почне едно масово отричане от роднини чрез Държавен вестник хаха Така де да се спази закона !
    Гербераст дупе дава, власт и пари никога !!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Idealist

    7 1 Отговор
    От времето на формирането си нито настоящото НС, нито правителството са свършили някаква полезна работа. Гледайте какво става в Букурещ и мислете колко долен народ сме да търпим хора като Борисов и Цветанов да ни управляват, пардон - да ни грабят
  • 25 Едни могат

    3 1 Отговор
    Да се краде може и без да си назначаваш роднините, но изисква малко повече безочие
  • 26 Гарибалди

    1 2 Отговор
    Трол до трола тука,стада на рояци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове