1 860 8

Йончева: Добрев не трябва да подава оставка

Светослава Ингилизова

Шуробаджанащината в Хасково е само върхът на айсберга. Това каза пред БНТ депутатът от БСП Елена Йончева.

"От морална гледна точка изглежда доста странно един политик да признае, че е настоявал цяла плеяда от близки хора да бъдат назначени в общината. Проблемът не е в назначаването на роднини, особено ако са минали през конкурс, големият проблем е, че тези хора са били част от неговия бизнес кръг, а той ги назначава на ключови длъжности в общината. Това е някаква групировка", заяви Йончева.

По думите й само за година в община Хасково фирмите, в които зетят на депутата от ГЕРБ Делян Добрев Даниел Гаргов има участие, печелят поръчки за 10 млн. лв. "За година и половина в област Хасково фирмите в които участва Гаргов, имат договори за 30 млн. лв.", каза социалистката.

Тя добави, че роднините на Добрев са работили в община Хасково в продължение на 2 г. без конкурс, което е нарушение на закона.

"Кметът е бил "на дистанционно" при г-н Добрев", посочи Йончева. Това не е атака срещу Добрев, нямам нищо против него. Атаката ми е срещу модела "Добрев". Считам, че той не трябва да подава оставка. Подавайки оставка, той получава индулгенция. Тръгването от парламента е непоемане на отговорност, с този акт той бяга от извършеното от него", каза още Елена Йончева.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 10:46  04.10.17
  Поредната матрьошка на путлер в България. Кой друг прибира 2 млн лева от Пловдивския панаир само защото спи в кревата на другаря СерГей?! Той си остана СерГей, но тя пък стана по-богата и дупетат
 • ЪРП
  Отговор
  2 10:58  04.10.17
  ДОБРЕ СЕ Е ОБЛАЖИЛО МАЛКОТО ГЕРБЕРАСТКО ПУДЕЛЧЕ!!!!!!!!!!!....А СЕГА ИСКА ДА СИ ПОДВИЕ ГЕРБЕРАСТКАТА ОПАШЧИЦА И ДА СЕ ИЗНИЖЕ ПО ТЕРЛИЧКИ С ОКРАДЕНИТЕ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • filo
  Отговор
  3 16:51  04.10.17
  Абе госпожа Йончева, ти с конкурс ли стана депутат, или защото имаше интимни отношения с един бивш премиер, а сега евродепутат. Сигурен съм, че е първото.

  Коментиран от #5

 • реалист
  Отговор
  4 17:08  04.10.17
  До къде а докарахме ,червената метреса на Сергей Станишко Гей за морал да ни приказва . Е--а-т-и смешната държава.

  Коментиран от #6


 • топ журн
  Отговор
  5 23:36  04.10.17

  До коментар #3 от "filo":

  С акъл ,,умнико " Топ журналист на България ...Била е на всички горещи и опасани точки точки в света ..много е обиколила света много е видяла ..много знае ...за разлика от това мамино крадливо дупе от Хасково което защитавате ...
 • психо
  Отговор
  6 23:39  04.10.17

  До коментар #4 от "реалист":

  Този Станишко хем Гей ..хем метреса си има ...с този реализъм си я докарал до психиатрията
 • nezabelejim
  Отговор
  7 10:55  06.10.17
  Ние търсим наглите- а те в парламента на ГЕРБ.
 • БЛЯД
  Отговор
  8 22:19  06.10.17
  Елено, дърта моме, та нали ВИЕ сте я измислили тая "Шуробаджанашката" схема и то още когато Делян Добрев е бил само "влажен поглед"!!

Напиши коментар:


Публикувай