538 1

Разследват прокурор и за корупция, освен за сводничество

Наказателният кодекс предвижда до три години лишаване от свобода и глоба до 3000 лв. за сводничество

Венцислав Михайлов

Продължава разследването на столичния прокурор Константин Сулев. Той бе отстранен от длъжност, след като получи обвинения за манипулиране на електромера си и скланяне към проституция. Разследването има и други насоки, свързани с чисто корупционни практики.

Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг в Съдебната палата.

Арнаудова заяви, че със сигурност доказателствата сочат, че незаконно се е присъединил към електропреносната мрежа. Стана ясно още, че електромерът на въпросното лице е бил иззет още 2015 г., но прокуратурата е изчакала, за да събере доказателства и за други негови престъпления.

Предизвикателство представлявала експертизата на неотчетената електроенергия. "Повдигнали сме обвинения и за подтикване към блудствени действия и съвкупление. В рамките на разследването се установи, че едно момиче е получило от него заем и тъй като не е могло да си върне заема, той и е изпращал клиенти или я водил при тях", каза още Арнаудова. Сумата на заема е била около 300 лв.

В случай, че бъде признат за виновен по обвинението за кражба на ток, Сулев може да получи до пет години затвор и глоба до 15 хиляди лева. Наказателният кодекс предвижда до три години лишаване от свобода и глоба до 3000 лв. за сводничество.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дядо поп
    Отговор
    1 08:30  06.10.17
    Глупости на търкалета,ако за кражба на ток вкарваха в затвора,не трябва да има и един мангал извън затвора. А още повече,че тоя е прокурор,просто пушилка за наивни- ците да си мислят,че има правосъдие.

Напиши коментар:


Публикувай