446 0

Георги Гьоков намекна за злоупотреби с болничните

Депутатът от БСП изтъкна, че има много въпроси за решаване в социалната политика у нас

Константин Карагьозов

„Въпросът за изплащането на обезщетения за временна нетрудоспособност е изключително важен. От данните на НОИ за 2017 г., сравнение с тези за 2016-та, е видно, че изплащането на тези обезщетения се увеличава. Това означава две неща – или се влошава здравният статус на българина или има злоупотреби с болничните”.

Това заяви народният представител от БСП Георги Гьоков по време на парламентарния контрол днес, продължавайки с въпросите към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

„В България има много въпроси за решаване в социалната политика, но медицинската експертиза на работоспособността е един от съществените в социалната политика, който трябва да се решава", допълни той.

Според него темата повдига редица въпроси не само по отношение преценката за право на пенсия за инвалидност. "Повечето въпроси касаят изплащането от НОИ на обезщетения за временна нетрудоспособност", каза още той.

„Какви са механизмите, които бихте използвали и по какъв начин ще разширите контрола за прекратяване и недопускане на неправомерни плащания от НОИ при обезщетенията за временна нетрудоспособност?”, попита Гьоков.

България


Напиши коментар:


Публикувай