1 215 7

БСП изкара нови роднински назначения в държавни структури

Мартин Христов

„Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо българско държавно дружество в енергетиката?“. Това попита народният представител Таско Ерменков на пресконференция в централата на партията.

Той представи схема на енергийните връзки „Булгартрансгаз“, ЕАД – „Булгаргаз“ ЕАД – Столична община – КЗК.

„Председателят на КЗК Юлия Ненкова, която е бивш зам.-кмет на Столична община, е наследена от Ралица Стоянова - сестра на Стоян Стоянов, който е началник „Правен отдел“ в КЗК. В същото време Георгица Стоянова – член на КЗК, е съпруга на Владимир Малинов – началник „Правен отдел“ на „Булгартрансгаз“ ЕАД.

Дали тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие – процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартрансгаз“, в която ЕК настоява той да бъде приватизиран“, попита още народният представител.

Той посочи и връзка между народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова със сина й Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите в „Булгаргаз“ ЕАД. „Даваме една седмица на ГЕРБ. Чакаме премиерът да събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нещо като Светия конклав, за да реши кадровите проблеми“, каза още той.

По неговите думи в БСП са получени вече над 100 сигнала от всички областни и общински градове. „Имаме цялата информация за схеми, за хранилки в общински и държавни предприятия. Крайно време е да се сложи край на този октопод – шуробаджанашките схеми, с които крадат пари“, категоричен е Ерменков.

Той припомни, че всичко е започнало от Хасково, премина през Габрово и запали едно газово дружество – „Булгартрансгаз“. „За съжаление от всичко това, което се случи, пострада най-невинният – една бременна жена. Явно няма мъже в ГЕРБ, които да поемат отговорност“, каза още той. Според него освен закони, в държавата има и морал.

„Не сме против роднини да работят, а против това роднини да бъдат назначавани, като се заобикалят законовите изисквания. Те трябва да вършат и работата, за която са назначени, а не да бъдат използвани за консумиране на държавната баница“, подчерта Таско Ерменков.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Марадона
  Отговор
  1 15:33  07.10.17
  Кога БСП изкара такава схема само че с бившите ДС-та които източиха държавата и как са свързани с БСП тогава ще се заинтересуваме и за тези схемички, инак знаеме че са отлични доносници, все пак е единственото което могат
 • Bsp
  Отговор
  2 15:34  07.10.17
  Добър ден бсп,нали бойко е ваш кадър, на какво да го научите.спрете да криете ,че сте врагове,вие сте обединени срещу нас народа.
 • Иван
  Отговор
  3 15:42  07.10.17
  Лиляна Друмева е пенсионер ,съветник на Министъра на образованието, Директор на НЦПКПС го. Банкя назначила за свой зам.директор Петър Зарев който в момента е зам.директор на 20 ОУ и е пенсионер. Нека чакат младите в България свободни работни места.
 • 555
  Отговор
  4 15:56  07.10.17
  Таско Ерменков да си беше снимал л..ната щеше да е малко по-благоприлично от циганията с която си занимава
 • Прокурор
  Отговор
  5 16:35  07.10.17
  Алллоу ,ами онзи директор младичкият от горско стопанство гр.Пазарджик !!???? Със купена диплома от лесотехническия...взе щафетата от баща си и от партията и сега пуска обществени поръчки и търгове на свои хора ....Докога !!???? Те ще се возят на джипове а ние ще ядем сух хляб и ще караме старите Лади на дядовците!!???

  Коментиран от #6

 • Гост
  Отговор
  6 20:06  07.10.17

  До коментар #5 от "Прокурор":

  Бсп са най големите боклуци в България изобщо да не се обаждат.
 • filo
  Отговор
  7 09:35  10.10.17
  Разбирам за назначенията да говорят някои неопетнени, но БСП, които са още по-брутални в това отношение, да ми обясняват колко те са са праведни , а ГЕРБ видите ли лоши, е меко казано смешно. Понеже всички бликат от един извор /БКП/ е естествено да са едни и същи. То така си беше и през социализма, така че нищо ново под слънцето. Не виждам нищо изненадващо в шуробаджанащината, даже щах да се изненадам, ако не беше така.

Напиши коментар:


Публикувай