540 3

Лекари от "Пирогов": Директорът обижда протестиралите

Светослава Ингилизова

Директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов започна да обижда лекари, които са протестирали против уволнението на колеги, пишат в писмо за медите лекари от здравното заведение.

В своя фейсбук профил той е публикувал каменна скулптура и е написал "Сопотенски в действие". Става въпрос за Стоян Сопотенски, зам.-директор на "Пирогов". Той беше един от протестиращите лекари.

"Недопустимо е по този начин да бъдат унижавани лекари и големи професионалисти в спешната помощ. Не може протестиращите лекари да бъдат обиждани и гонени след като изказват своята позиция публично. Това е недопустимо за демократична България, още повече за директор на най-добрата спешна помощ", пишат лекарите.

Д-р Сопотенски има 2 специалности – обща хирургия, коятo придобива през 1996 г. и гръдна хирургия, която придобива през 2012 г. Магистър е по здравен мениджмънт. През 1992 година започва работа в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” като хирург в Първа хирургична клиника. От 2007г. е началник на Спешно приемно и консултативно отделение. Д-р Стоян Сопотенски е заместник-директор по лечебната дейност от м. ноември 2012 г. Той е заместник - председател на контролната комисия на БЛС. Член е на Европейската асоциация по дигистивна хирургия EDS.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • доктора
  Отговор
  1 11:22  11.10.17
  еми за обиждане сте та, човек да дойде полу-умрял докато не свърши обедната почивка нема пръста да си мръднат, заспала работа
 • goni
  Отговор
  2 11:37  11.10.17
  Мисля че се касае за много древна фигура! По скоро за част от нея! Не съм специалист, но имам известни познания и мисля че тук става въпрос за изкуството на Олмеките!!! Древна и загадъчна цивилизация! По всяка вероятност това е главата , която трябва да се бори със злото!:) Така че не виждам защо някой се обижда!:)
 • Nasko
  Отговор
  3 16:25  11.10.17
  Директора на пирогов е адски алчен, a е и адски амбициозен но по селски ограничен.

Напиши коментар:


Публикувай