643 10

До 1 ноември небето ни се охранява и от италиански ВВС

Мартин Христов

С решение на Министерския съвет до 1 ноември удължават срока за съвместна охрана на въздушното пространство от българските и италианските ВВС. Това съобщиха от Министерския съвет след днешното заседание на кабинета.

Правителството измени решението си от юни т.г., с което беше разрешено съвместното изпълнение на задачи по усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и на Италия.

С промяната срокът на изпълняваната мисия се удължава с две седмици - до 1 ноември 2017 г. Останалите параметри на решението не са изменени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 14:41  11.10.17
  Пита се в задачата колко плащаме за т.нар. Еър Полисинг? Как така Министерски съвет решава едностранно? - Това са чужди военни и би трябвало да има общо решение на обща среща, освен ако не ги ползваме под наем или ако не ни го налагат от позицията на силата! Твърде се съмнявам италианците да го правят безплатно за нас! - Предлагам на автора на статията да се поинтересува, по този договор ние плащаме ли нещо и ако е така какво? - Тоест колко?

  Коментиран от #2

 • стоян георгиев
  Отговор
  2 15:26  11.10.17

  До коментар #1 от "Варна":

  дори и да не е безплатно ще бъде в пъти по-евтино от тва да се купуват самолети и да се потдържат.

  Коментиран от #5

 • ТА НАС НИКОЙ НЕ НИ ЗАПЛАШВА ОСВЕН НАТО
  Отговор
  3 15:30  11.10.17
  От какъв ЗОР Е ТАЗИ ЛУДОСТ ? ЩО ЗА ИДИОТИЗЪМ ? Та ние нямаме ВРАГ И ЗАПЛАХА. ЩО СЕ КАСАЕ ЗА РУСИЯ , ТА НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕЯ - КРЪВНО. КОЛКОТО И ДА СЕ НАТИСКАМЕ НА ЗАПАД , ТО ТАМ НЕ НИ ПРИЕМАТ КАТО СВОИ А ЗА ЛАКЕИ НО ФЛИРТУВАТ С НАС ЗАРАДИ ПОЗИЦИЯТА ТЕРЕНА КАТО УДОБЕН ПЛАЦДАРМ. ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ, ЩОМ СЪПРУГАТА ТИ ХВАЩА ОКО - ЗАОБИКОЛЕН СИ ОТ ДОСТА ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ "СЕМЕЙНИ ПРИЯТЕЛИ! ПРЕКРАСНИ ХОРА! БАДЖЕНАЦИ. НАС за хора на Запад не ни смятат. Уж сме в ЕС - НО НЕ СЪВСЕМ. КАКВО В СЪЩНОСТ Е ЕС и какви сме ние Там? ОТ КОТО ни пазят, ЩОМ не сме равни с тях. Вместо любов и грижа за НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, НОВИ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ - ненужни разходи за оръжия и охрана. РУСИЯ НЕ НИ ЗАПЛАШВА А НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕЯ !
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 15:59  11.10.17
  Италианци ще охраняват небето щото тука крдливите пу...ки от ГЕРБ не искат да дадът някой лев за 10 истребитела.пу да е... М... Крадлива 1988 г. БГ.е имала 380 истребитела миг- 17,19,21,23,25,29 сега чужди държави ще ни пазят небето и ми дрънкат тука някакви миризливи соросоиди за патриотизъм

 • Варна
  Отговор
  5 16:17  11.10.17

  До коментар #2 от "стоян георгиев":

  Стояне..., Нито ти нито аз знаем какви са сумите за подобна услуга! Следователно няма как да коментираме кое е по- евтино или не! Второ от изключителна важност е въпроса, ако въпросните чужди самолети свалят самолет на Русия, кой ще обере пешкира? Кой на практика командва въпросната чужда авиация? - Отговорът е: На практика това не сме ние, а това е проблем и то много сериозен!

  Коментиран от #6, #10

 • Раци маци
  Отговор
  6 16:45  11.10.17

  До коментар #5 от "Варна":

  Като свали някои тук руски самолет изнасилването ще е тук не у италия

  Коментиран от #7

 • Варна
  Отговор
  7 18:01  11.10.17

  До коментар #6 от "Раци маци":

  Разбира се, Само, дето има една група идиоти или професионални или не разбират за какво иде реч или изпълняват приложените партийни поръчки. Подобни решения са ясни каква невероятна глупост представляват без значение на измислените мотиви
 • Който НА РУСИЯ, РЪКА ВДИГНЕ
  Отговор
  8 18:28  11.10.17
  РЪКАТА МУ ДА ИЗХЪХНЕ И ХАИР ДА НЕ ВИДИ !
 • Който НА РУСИЯ, РЪКА ВДИГНЕ
  Отговор
  9 18:28  11.10.17
  РЪКАТА МУ ДА ИЗХЪХНЕ И ХАИР ДА НЕ ВИДИ !
 • стоян георгиев
  Отговор
  10 00:44  12.10.17

  До коментар #5 от "Варна":

  варна,свалянето на руски самолет не става туко така бе убавец.има си процедура и дали ще го свали български или италиански самолет няма значение.иначе цените за пазене на небето ни от самолети на съюзниците ги има публикувани и са направо смешни пред переспективата от милиарди за закупуването и потдържането на наши.не виждам причина да се дават тези пари сега ,като знам че поне половината ще изтекат в разни лобиски джобове и че поне милион българи са в лошо финансово състояние.та риска да стане проблем е никакъв към момента и ако държавата се управляваше ефикасно тва е наи-доброто решение.ако се набиват пари в армията нека поне е в пехотата ,щото голяма част ще стигнат до воиниците ,а и нашия военно промишлен комплекс ще има работа демек парите ще си ги въртим у нас.самолети като забогатеем .

Напиши коментар:


Публикувай