622 2

Софиянци ще записват час при лекар онлайн

Така ще се ограничат дългите опашки из болничните коридори

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Новият здравен портал на Столична община дава възможност да намерим специалист, да проверим работното му време и място, а след това и да си запишем час за преглед, предаде "Дарик". В онлайн платформата на сайта на общината са включени 37 здравни заведения и близо 800 лекари.

За да се ползва услугата, първо е необходима регистрация. Един потребител може да си запази най-много пет прегледа при специалист и има право да откаже също пет.

При посещението съответният час се маркира от лекаря като посетен. Ако пациент не изпълни нито една от направените резервации и умишлено блокира часове, профилът му ще бъде премахнат. Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов заяви, че по този начин се ограничават дългите опашки в болничните коридори.

"Порталът представлява една система, през която всеки регистриран потребител може да получи информация за общинските лебечни заведения в града, може да получи информация за специалистите, да си запази час на който да отиде на преглед при специалистите и да можем да избегнем струпването на хора, чакането, неудобството", обясни Барбалов.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • JEEP
  Отговор
  1 17:33  11.10.17
  Голям праз. Като си запишеш час за специалист примерно в 13ч., пак ще се буташ с пенсионерите окупирали входа на кабинета от сутринта, защото те не гонят работно време и обедна почивка. Ходи обяснявай на бабата дето чака от няколко часа, че ти сега идваш и си със записан час и ще влезнеш преди нея. Не е лоша идеята ама трябва да се обмисли хубаво.
 • Пламен
  Отговор
  2 15:11  18.10.17
  Хубаво де, ама да бяхте написали как се казва този портал?!? Или както винаги - работата свършена, ама не баш...

Напиши коментар:


Публикувай