2 040 4

Французин осъди България в Страсбург

Светослава Ингилизова

31-годишният французин Венсан Льобоа осъди България в Страсбург, защото 12 дни в софийския арест не е успял да презареди телефонната си карта и да се обади на близките си. Той ще получи 1000 евро обезщетение и 400 евро за разноски, пише в. "Сега".

Льобоа пристигнал в София през ноември 2013 г., за да живее с приятелката си. Арестували го през януари 2014 г., след като пробвал да разбие няколко коли и да ги обере. Чужденецът прекарал почти три месеца в ареста, но сключил споразумение с прокуратурата и бил осъден на три месеца затвор, от които му останали да доизлежи само 6 дни.

Той бил отвратен от мръсотията в ареста и в софийския затвор, оплакал се, че хванал стафилококи, че не бил лекуван правилно, че при ареста си охлузил коляното, че хазяинът му прекратил договора за наем и не му върнал депозита и пр. За всичките си страдания Льобоа поиска 90 000 евро обезщетение плюс 30 000 евро за лечение и 15 000 евро за съдебни разноски.

Съдът се съгласи, че държавата е трябвало да му даде възможност да се свърже с близките си, въпреки че не е имал пари да презареди телефонната си карта. Все пак той се свързал с френския консул в София и уведомил чрез него приятелката и родителите си.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:51  20.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хорацио
  Отговор
  2 10:59  20.10.17
  Направо съм шокиран, че в затвора не е , като на СПА хотел! Веднага да се ремонтира! На всеки човек там с човешки права крал и убивал веднага дасе зачислят камериерки, гледачи, перачи и лична охрана! Веднага! А тия на които е потрошил колите ако са били без каско кой ще им плати щетите? Твърде жалко, че никой не го е бил тоя мизерник.
 • пфФ
  Отговор
  3 15:34  20.10.17
  Не му е харесал All inclusiva в БГ затворите, най вероятно е доволен само от това, че са го помпали всеки ден жабарина отзад. По тази тема няма оплакване. Тоя е редно да му хвърлят един як бой, за това, че посяга да разбива и крада чужда собственост!
 • цоньо
  Отговор
  4 09:38  22.10.17
  ЗАПАДНОДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ

Напиши коментар:


Публикувай