1 055 4

По-скъпо „Каско” за шофьорите с нарушения

Това се очаква след връзката между системите на КАТ, Гаранционния фонд и застрахователите

Венцислав Михайлов

Лоши новини очакват шофьорите с нарушения на пътя. След връзката между системите на КАТ, Гаранционния фонд и застрахователите, освен по-скъпа застраховка „Гражданска отговорност” нарушителите на пътя може да плащат повече и за „Автокаско”.

Близо 40% от българите никога не са сключвали застраховка, сочи представително проучване на застрахователни брокери, отбелязва бТВ.

За останалите застраховката за автомобила е основна – от една страна, „Гражданската отговорност” е задължителна, а от друга – доброволното „Каско” отново за колата заема съществено място.

„Добрата новина е, че може да се отрази и надолу за онези от нас, които спазват Закона за движение по пътищата. Нарушителите е крайно време да си носят последствията”, посочи Светла Несторова от Асоциацията на българските застрахователи.

По план застрахователите ще черпят информация за поведението на шофьорите директно от КАТ още от следващия месец.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Toni
  Отговор
  1 08:55  24.10.17
  Супер! Правете го! Двойно-тройни-петорни ставки за всички ганета каращи неразумно. Вдигайте и данъка на такива комплексари. А между другото да питам всички андрешковци защо в чужбина шофират кротки като агънца, нали сте специалисти по шофиране. Или просто там ви е шубе че ще ви вземат 100 евро от раз.
 • Петър
  Отговор
  2 09:06  24.10.17
  Определено съм за петорно увеличение на ГО за комплексарите дето като ги питаш защо карат ти казват-Я си таковай майката,жалкото е че точно тия ще започнат да регистрират МПСта на баби и вуйни,сега тук ще се появят точно такива и ще заобясняват че ще карат с 200кмч защото колата им е гига,мега яка и е много сигурна и безопасна и спира от 200 до нула за 10-12 метра
 • Борис
  Отговор
  3 09:28  24.10.17
  Можело да се намали Г.О.на такива без нарушения.Това го слушам много години.В тая държава всички налози са възходящ процес,кого залъгват?
 • Гост
  Отговор
  4 15:08  25.10.17
  А дано, ама надали! Като пишете такива статии, па вземете и опишете как точно ще се случват нещата, защото такива неща се говорят от далечната 1996г. /по мои спомени/. Застраховките са на автомобила! Как точно ще се прави връзката между нарушител и автомобил?! Да не говорим за такива на юридически лица, където ги ползват N-брой водачи.

Напиши коментар:


Публикувай