2 249 15

ЕК: Мониторингът над България остава

Желанието на председателя на ЕК е механизмът да се прекрати и да се намери нов подход за работа и сътрудничество

Венцислав Михайлов

Не знам кога ще отпадне механизмът за сътрудничество и проверка. Зависи от резултатите.

Това заяви вчера вечерта пред журналисти еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова след годишната министерска среща ЕС - Западни Балкани.

Тя припомни, че желанието на председателя на ЕК е механизмът да се прекрати и да се намери нов подход за работа и сътрудничество.

Това решение ще се базира на необратимостта и устойчивостта на реформите в България и Румъния, поясни Йоурова.

"След това обаче виждам фактите, цифрите и резултатите, и в мен се появяват съмнения относно това дали всичко е прекрасно", отбеляза Йоурова.

По нейните думи докладът за България ще бъде справедлив и обективен. Тя обаче не разкри каква ще е оценката в него.

Еврокомисарят каза още, че всеки път, когато се среща и обсъжда с главния прокурор Сотир Цацаров съдебната реформа и работата на прокуратурата, остава с впечатлението, че у нас всичко е наред.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темидец
  Отговор
  1 09:31  27.10.17
  Хахахахаха,моля Ви не ни оставяйте и без мониториг,поне това да си имаме,като нямаме правосъдие и прокуратура...
 • един българин
  Отговор
  2 09:50  27.10.17
  Ми то без мониторинг всичко ще стане съвсем насамотек в съдебната система, а оттам и в държавата........

  Коментиран от #4

 • Све
  Отговор
  3 10:07  27.10.17
  След като народът епрост и избира престъпници……. Мониторинг е лош показател за инвеститори. Европа няма да помогне на България
 • Глупак
  Отговор
  4 10:09  27.10.17

  До коментар #2 от "един българин":

  Прост народ сме и Избираме некадърници По-умните емигрираха

 • Докато мафия е на власт
  Отговор
  5 10:40  27.10.17
  Докато мафията е на власт, мониторингът е задължителен. То няма разлика коя мафия е на власт дали ГЕРБ или БСП или ДПС. Все е една.
 • Селяндур
  Отговор
  6 12:23  27.10.17
  Еее оти бре Боко и Цоко друго говорят.
 • монитор
  Отговор
  7 13:25  27.10.17
  Какво правим, като не става нито с мониторинг нито без.... Възможно ли е държава в ЕС да се окаже непригодна... и слепия вижда че в България съдебна система няма... Къде на този свят са ограбили банка "Законно" и няма нито един човек в затвора.... е така от неудобство.....

  Коментиран от #8

 • Све
  Отговор
  8 14:02  27.10.17

  До коментар #7 от "монитор":

  В държава, където народът с радост избира некадърни престъпници, ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ИМА. И престъпленията са им тъпи. Без възмездие няма да се мине. Но ще го отнесат НУЛИ КАТО БОКО , М. КУНЕВА , В. Симеонов, може и някой от по-високите като Доган, Л. Шулева , братя Велчеви….. Но……… .
 • Варна
  Отговор
  9 14:05  27.10.17
  Айде бе! - Не може да бъде! - " БСП са виновни! -Станишев е подкокоросъл ПЕС и по този начин гадните комунисти са заблудили ЕК, които несправедливо са наказали работата на Бащицата"! Чудя се това хйме от Банкя какво ще каже, ако въобще каже нещо! - Предполагам, че докато се разнищва "несправедливият" доклад ... - Премиерът- пожарникар, мутрата- генерал, ще ходи по широките друми да прави външна политика, понеже този път ще е виновен Радев, който не си върши работата...
 • Plovdiv
  Отговор
  10 15:01  27.10.17
  Само щом види цацаров, на всеки трябва да е ясно, че нищо не е наред, камо ли и да говори с него...
 • тъпанар
  Отговор
  11 15:08  27.10.17
  Що не спрете с глупостите? Никой не ги избира, вие не сте в състояние да гласувате за опозицията им, затова не успявате да ги премахнете. На следващите избори гласувайте всички за БСП, пък да видим дали няма да свалим ГЕРБ, веднъж трябва да стане, за да се разкъсат всички създадени връзки за 10 години... само не е ясно после, колко банки ще фалират тоя път и колко протеста ще спретнат, за да се върнат обратно. Пеевски?! Видяхте ли с кого е Пеевски ;)
 • 12 21:54  27.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  13 23:45  27.10.17
  Дойде, видя и се отврати! То ние сами не се траем, а искаме чуждите да ни харесат! Отчайваща корупция и безсрамен грабеж - това трябва да пише в доклада.
 • Шаран БГ
  Отговор
  14 09:01  28.10.17
  Най-сиромашката държава в ЕС, с най-големи злоупотреби от всякакъв вид и род, с най-високо финансиране на партиите от държавния бюджет.......и т.н., и т.н. Това е държавата на "невинните" !! Те нашите политици не работят "в полза роду". Единствено за своя изгода и да създават добро вЧепетление,"че у нас всичко е наред" !?
 • Гого
  Отговор
  15 18:57  28.10.17
  Трябва да сме благодарни че Австрия и Холандия не ни допускат в Шенген много добре им е ясно що за мафиот е Бойко и мониторинга също трябва да остане. Няма шанс с такава корумпирана да има прогрес оставаме си бананова република!

Напиши коментар:


Публикувай