6 479 9

Марешки замесен в паралелен износ на лекарства

by Fakti.bg

В предаването „Открито“ на Валя Ахчиева по БНТ, Ахчиева направи скандални разкрития за паралелен износ на лекарството „Хумира“. След свидетелствата на един пациент от Бургас как е получил скъпоструващо лекарство в една аптека на Веселин Марешки и вкъщи видял, че в опаковка на български език има инжекция „Хумира“ на турски език и с упътване на турски език, която не е разрешена за употреба в България и в ЕС, Ахчиева разнищи има ли контрабанда на лекарства у нас.

Оказва се, че с лекарството „Хумира“ се прави паралелен износ. В България се клонират две лекарства „Хумира“, но и двете са менте, защото по НЗОК е отчетена и платена оригинална кутийка с контрабандна инжекция, а за паралелен износ може да отиде оригинална инжекция във фалшива кутийка.

Седем липсващи плащания на лекарството Хумира в НЗОК открива Валя Ахчиева, и седемте липсващи плащания са свързани с фирмата Фарманет и Трейднет, свързана с Марешки, фирма, която майката на Марешки продава на рускинята от Дубовка, край Волгоград, Русия – Нина Катченко.

Нина Катченко е собственик на фирмата Трейднет, продадена от Марешка, като впоследствие Катченко е направила пълномощник на фирмата майката на заместник председателя на Народното събрание Марешки – Веска Марешка. И прави паралелен износ за милиони с български лекарства.

Катченко живее на семейни начала с бащата на съпругата на Марешки Светлана! Бащата е Александър Мозюкин.

У нас има 11 органи за борба с корупцията, заяви Валя Ахчиева, и всички, както обикновено не знаят нищо. Тя се обърна към тях да попитат новия шеф на НЗОК защо в документите на Здравната каса липсват партидните номера на платените лекарства за да се гарантира сигурността на пациентите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 17:41  27.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ssssssss
  Отговор
  2 05:02  28.10.17
  Ами всички идват във власта за да си напълнят джобовете още повече.а ние си ги избираме.време е да изхвърлим боклука.ама народа спи.
 • Prase
  Отговор
  3 08:23  28.10.17
  Добре че не става дума за нафтата
 • Коста
  Отговор
  4 11:02  28.10.17
  Нека Ахчиева да каже била ли е любовница на Доган и няма ли конфликт на интереси в тези писания

 • Яхнийчева
  Отговор
  5 12:00  28.10.17
  Тая тутка пак е поогладняла и изнудва за пари или маскари... Тоя цирк го гледаме за пореден път...
 • ГРОБ
  Отговор
  6 13:04  28.10.17
  Валенце, Ахчиева, няма в НЗОК партидните номера, защото????? -"ГРАДИМ БЪЛГАРИЯ", Валенце! Без партидни номера, сме по-силни, Валенце! Ще има да чакаш нови Грипени?
 • Руми
  Отговор
  7 21:54  28.10.17
  Ееееей тая не се спря!нарочила си го е и тва е!що ненаправи предаване за тиквата и цветанов и подземния им бизнес?!ама не смее че там лошо и се пише!
 • Леополд
  Отговор
  8 22:51  28.10.17
  А тебе когато най сетне ще те поразровят поне малко.Ама те пазят,нали Валенце
 • Хитър Петър
  Отговор
  9 12:29  29.10.17
  На тая бабичка КОЙ и плаща да се занимава само с Марешки? Той ли е най-големият престъпник по българските земи? От нея нищо не чухме за далаверите на Гергов, Пеевски, Цветанов, Борисов и компания. Явно много добре и се плаща, щом Марешки вече 2 години и е трън в задника. Мафия. Занимават ни с глупости. Фалшиви новини за отвличане на вниманието и постигане на разни политически цели. Кой е авторът на тая статийка? Защо не застане с името си до нея?

Напиши коментар:


Публикувай