427 0

Антон Кутев: Нинова сгълча лошо опозицията си

Те се разбягаха като пилци

Венцислав Михайлов

Ситуацията на конгреса не беше критична. Гласуването бе категорично в полза на Корнелия Нинова. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ заместник - председателят на ПГ на "БСП лява България" Антон Кутев. След лошо организирания пленум дойде добре организиран конгрес.

Не смятам, че има основание Нинова да се притеснява за поста си, добави Кутев. От 120 години в БСП винаги е имало вътрешни спорове, винаги е имало опозиция, просто в момента опозицията е слаба. Какво стана на конгреса – излезе Корнелия Нинова, накара им се, сгълча ги лошо и те се разбягаха като пилци.

В момента опозицията няма основания за критики и за искане на смяна на лидера. Въпреки вътрешните спорове обаче е факт, че БСП остава най-голямата опозиционна сила, а и като гледам това, което се случва, имаме реални претенции към властта, заяви социалистът. По думите му вече никой в БСП не иска колаборация с ГЕРБ.

Факт е, че от такава колаборация няма смисъл. Не мога да си представя каква форма на държавна заплаха трябва да има, за да е необходимо събирането на лявото и дясното. Надявам се, че такова нещо не предстои на България, посочи депутатът от левицата.

Според него твърденията на ГЕРБ, че БСП саботира подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, не са състоятелни. Цялото ни поведение е конструктивно и на 90% имаме същите послания като тях, каза още Антон Кутев.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай