612 2

Ген. Събев: България не изпълнява редица свои ангажименти към НАТО

Закъснява много модернизацията на въоръжените сили

Венцислав Михайлов

На този етап е нереалистично ЕС да стане колективен член на НАТО. Това заяви в предаването "Свободна зона" по ТВ+ ген. Съби Събев.

Според него това едва ли е нужно на този етап, тъй като 22 от страните от общността членуват в Северноатлантическия алианс.

Ген. Събев коментира още, че България не е надежден член на НАТО.

" За съжаление България не е изцяло надежден член, да го кажем така. Ако кажем категорично, че не е, си задаваме въпроса, а тогава какво правим в НАТО. България все повече се отдалечава от статута на надежден и предвидим член на НАТО, поради това че не изпълнява вече редица ангажименти.

Ние с условия изпълняваме тия цели по способностите , които сме приели и то доброволно, никой не ни е принудил, но за съжаление ние не ги изпълняваме. Закъснява много модернизацията на въоръжените сили...

Тоест ние не генерираме способностите да гарантираме колективната отбрана." - констатира ген. Събев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фриман
  Отговор
  1 10:13  02.11.17
  Парите имат свойство да се харчат много бързо, така че не бързайте да плащате, скоро няма да го има НАТО изобщо.
 • Свободен
  Отговор
  2 13:14  02.11.17
  Напротив, България изпълнява всичките си ангажименти към НАТО, за разлика от държави като Турция, днес нямаше да има турска армия ако не беше НАТО и в знак на благодарност ердоган ще купува руски ракети. Това ли е "надежден партньор"? А НАТО изпълнява ли ангажиментите си към България? Като ни е остаряла армията, защо не помогнат, за да се модернизира, както са помагали на Гърция, Турция и цяла Западна Европа?

Напиши коментар:


Публикувай