850 0

Ковачев за думите на Захарова: Мислят, че с такава митология привличат хората

Надявам, че ще има журналист на следващия брифинг на г-жа Захарова, за да попита на какво се дължи това изявление, допълни Ковачев

Светослава Ингилизова

Няма напрежение срещу участието на Патриотите в коалицията. Европредседателството ни не е заплашено по никакъв начин. Това каза пред бТВ евродепутатът и заместник-председател на групата на Европейската народна партия Андрей Ковачев в коментар на искането на ДПС за „демонтаж на коалицията”.

Това правителство заяви още от първия ден на създаването си, че е проевропейско правителство и не прави компромиси с ценностите, добави той.

„Опозиция – това й е работата – да сваля управляващите, това е така в цял свят, така че те си търсят всякакъв повод за такива опити”.

Във връзка с изказването на говорителката на руското МВнР Мария Захарова, че Червената армия е помогнала за спасяването на българските евреи, евродепутатът заяви, че не може да повярва, че тя не знае основна част от историята, а именно, че съветската армия се е намирала на хиляди километри по времето, когато царят, правителството и обществеността решават да преустановят депортацията на евреите от старите територии на Царството.

Може би мислят, че с такава митология могат да привлекат хората, които са по-податливи на тази хибридна пропагадна, но това е самият говорител на външното министерство, затова е непонятно за мен и се надявам, че ще има журналист на следващия брифинг на г-жа Захарова, за да попита на какво се дължи това изявление, допълни Ковачев.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай